Рецепт Пиріг «похідний» фото

Пиріг «похідний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі
Пісні страви
На полуденок , На природу
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Назва говорить сама за себе. Такі пироги брати прийнято в похід. Візьмемо обов'язково, але потрібно їх приготувати, і ми почнемо прямо зараз. Пиріг повинен бути закритим, щоб зручно носити було.

Опис приготування:

Для приготування такого виду пирога можна тушонку замінити на домашнє тушковане м'ясо, нарізавши його якомога менше, додавши ще трохи підливи, щоб начинка була соковитою. Так як тушонка має бульйон, то начинку з домашнім тушкованим м'ясом краще присмачити, додавши вершкового масла.

  • Тісто листкове - 500 грам
  • Рис відварний - 5 Ст. Ложок
  • Консервований - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
пиріг
Для приготування пирога відваріть рис в солоній воді, додавши при варінні у воду 2 ст. Ложки рослинної олії.
пиріг
Тепер до рису додайте пару ложок говяжей тушонки. Перемішайте. Можна в начинку додати трохи зелені, але у мене її не люблять і вона переб'є смак рису з тушкованою.
пиріг
На столі розстеліть аркуш паперу для випічки. Викладіть на нього покупне листкове тісто. Злегка припудріть тісто борошном.
пиріг
Розкачайте тісто на папері в пласт. Намагайтеся катати тісто в одному напрямку, тоді воно не втратить своєї форми і буде однаково рівним з усіх боків.
пиріг
На тісто викладіть начинку з рису і тушонки.
пиріг
На начинку викладіть кілька маленьких шматочків вершкового масла.
Розкачайте ще один пласт тіста. Накрийте їм пиріг зверху. На цьому аркуші тесту я зробила валиком насічки, щоб виходив утворюється пар при випіканні.
пиріг
Кінець кліпу. Зріжте зайве тісто. Вирівняйте. Край пирога подверніте вгору і защіпніте, надавши йому гарний вигляд. Із залишків тіста можна на самому пирозі викласти візерунок.
пиріг
Збитим яйцем змастити все тісто зверху. Розігріти духовку до 200 градусів і запекти пиріг в духовці до рум'яної і готовності (20-25 хвилин).

Схожі рецепти