Піца (соус)
(покроковий рецепт з фото)
Італійці стверджують, що піца складається з трьох основних інгредієнтів: тісто, сир і соус. Саме ці складові визначають її смак. Розповім сьогодні про рецепт, як приготувати соус для піци.
Існує два основних види соусу: білий (вершковий) і червоний (томатний). Всі інші варіації засновані на цих двох. Можна зробити соус більш пікантним або ніжним, гострим. Соус можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику. Можна використовувати свіжі томати або консервовані.
Це соус для піци, але він також прекрасно підійде для інших страв: пасти, тушкованого м'яса або овочевого рагу.
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Бульйон - 0, 5 склянки
- Консервовані томати - 1, 2 кілограма
- Сіль, перець, цукор - За смаком
- Орегано (сушений) - 1 Чайна ложка
- Базилік - 8-10 штук (листя)
1
Очистіть часник і подрібніть його ножем або за допомогою терки. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його дрібно.
2
Сковороду розігрійте з оливковою олією, викладіть спершу цибулю і обсмажте його 1-2 хвилини, потім додайте часник.
3
Влийте бульйон (курячий або овочевий), наскрібши лопаткою по дну сковороди і перемішайте її вміст.
4
Готуйте до випаровування рідини в 2 рази, потім додайте подрібнені консервовані томати (можна замінити свіжими, очищеними від шкірки).
5
За смаком з сіллю, поперчіть і додайте цукор, орегано і подрібнене листя базиліка, перемішуйте соус ложкою і варіть на слабкому вогні близько півгодини.
6
Готовий соус відразу використовуйте для піци або остудіть і перекладіть в банку для зберігання в холодильнику.