Песто з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Цей яскравий і смачний соус піднімає настрій і налаштовує на позитив. Є багато варіантів його приготування, ну а песто з авокадо - рідкісний, але досить цікавий соус з м'яким смаком.
Представляю вам дуже оригінальний варіант песто, з яким я познайомилася зовсім недавно. Цей рецепт приготування песто з авокадо відрізняється від класичного варіанту тим, що в нього ми додамо саме авокадо і лимонний сік з цедрою, а ось пармезану тут не буде, з цими невеликими змінами соус набуває зовсім інший смак, яскравий і незвичайний. Особисто я додала собі в закладки цей простий рецепт песто з авокадо і тепер готую його досить часто, спробуйте його і ви, впевнена, він вам сподобається.
- Базилік свіжий - 40 грам
- Авокадо - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мигдаль - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
Викладаємо в блендер цедру лимона, часник, базилік, мигдаль, видавлюємо з лимона сік, солимо і перчимо все, подрібнюємо.
З авокадо зрізаємо шкірку, видаляємо з нього насіннячко і нарізаємо на невеликі частини. Викладаємо авокадо в блендер до решти інгредієнтів, вливаємо оливкову олію.
Знову подрібнюємо все, а якщо соус виходить дуже густий, то розбавляємо його водою. Готове песто відмінно поєднується з пастою, м'ясними стравами або рибою. Смачного!