Рецепт Печиво «макаронів» фото

Печиво «макаронів»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Мигдалеве борошно
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Печиво

Неперевершена французьке печиво "макаронів" виглядає дуже красиво і здатне прикрасити будь-який святковий стіл. Начинка може бути будь-який, я ж вважаю за краще готувати печиво з вишневою начинкою.

Приготуємо печиво "макаронів" в домашніх умовах. Це досить популярний сьогодні вид випічки, готувати який береться не кожен. І дарма! Пропоную нарешті подивитися, як приготувати печиво "макаронів" і зайнятися випічкою відмінного десерту самостійно.

  • Борошно мигдальна - 100 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Яєчні білки - 125 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Барвник червоний - 1 Чайна ложка
  • Фіолетовий барвник - 1 Чайна ложка
  • Маскарпоне - 200 грам
  • Вишня без кісточок - 100 грам
  • Лікер вишневий - 20 грам
  • Желатин - 5 грам
печиво
Змішуємо борошно і цукрову пудру. Просіваємо їх в мисочку.
печиво
Перекладаємо суху суміш на деко, застелений папером для випічки. Ставимо в духовку на 5 хвилин при температурі 150 градусів. Після цього знову просіваємо суміш в миску, де буде замішуватися тісто.
Складаємо білки в кухонний комбайн, збиваємо їх до стійкої піни, поступово додаємо цукор.
печиво
Продовжуємо збивати білки з цукром до стійких піків.
печиво
Перекладаємо білки в миску з борошном, перемішуємо 30 секунд. Додаємо барвники, ще раз перемішуємо.
печиво
Перекладаємо тісто в кулінарний мішок. Відкидають печиво на деко, застелений папером для випічки (діаметр кожного печива 3-4 см). Ми залишаємо так на 40 хвилин, щоб печиво обвітрилося. Потім випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 150 градусів духовці.
печиво
Готуємо начинку. Желатин замочити у воді, щоб він набряк. Вишні пюріруем в блендері.
печиво
Третина вишневого пюре змішайте з желатином, розігрів масу в каструльці. Змішайте з рештою вишневим пюре, додавши лікер і цукор.
печиво
Маскарпоне злегка збийте і змішайте з вишневою сумішшю до однорідності. Помістіть масу в холодильник на 1 час.
печиво
Прокладіть шар начинки між двома печивом. Перекладіть "макаронів" на ніч в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти