Печиво «макаронів»
(покроковий рецепт з фото)
Неперевершена французьке печиво "макаронів" виглядає дуже красиво і здатне прикрасити будь-який святковий стіл. Начинка може бути будь-який, я ж вважаю за краще готувати печиво з вишневою начинкою.
Приготуємо печиво "макаронів" в домашніх умовах. Це досить популярний сьогодні вид випічки, готувати який береться не кожен. І дарма! Пропоную нарешті подивитися, як приготувати печиво "макаронів" і зайнятися випічкою відмінного десерту самостійно.
- Борошно мигдальна - 100 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Яєчні білки - 125 грам
- Цукор - 50 грам
- Барвник червоний - 1 Чайна ложка
- Фіолетовий барвник - 1 Чайна ложка
- Маскарпоне - 200 грам
- Вишня без кісточок - 100 грам
- Лікер вишневий - 20 грам
- Желатин - 5 грам
Змішуємо борошно і цукрову пудру. Просіваємо їх в мисочку.
Перекладаємо суху суміш на деко, застелений папером для випічки. Ставимо в духовку на 5 хвилин при температурі 150 градусів. Після цього знову просіваємо суміш в миску, де буде замішуватися тісто.
Складаємо білки в кухонний комбайн, збиваємо їх до стійкої піни, поступово додаємо цукор.
Складаємо білки в кухонний комбайн, збиваємо їх до стійкої піни, поступово додаємо цукор.
Продовжуємо збивати білки з цукром до стійких піків.
Перекладаємо білки в миску з борошном, перемішуємо 30 секунд. Додаємо барвники, ще раз перемішуємо.
Перекладаємо тісто в кулінарний мішок. Відкидають печиво на деко, застелений папером для випічки (діаметр кожного печива 3-4 см). Ми залишаємо так на 40 хвилин, щоб печиво обвітрилося. Потім випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 150 градусів духовці.
Готуємо начинку. Желатин замочити у воді, щоб він набряк. Вишні пюріруем в блендері.
Третина вишневого пюре змішайте з желатином, розігрів масу в каструльці. Змішайте з рештою вишневим пюре, додавши лікер і цукор.
Маскарпоне злегка збийте і змішайте з вишневою сумішшю до однорідності. Помістіть масу в холодильник на 1 час.
Прокладіть шар начинки між двома печивом. Перекладіть "макаронів" на ніч в холодильник. Смачного!