Паста в томаті з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати, напевно, найпопулярніший варіант приготування пасти в нашій країні. Впевнена, багато цей рецепт знають і люблять, але все ж знайдуться і ті, для який він стане відкриттям.
Рецепт, як приготувати пасту в томаті з фрикадельками, досить простий. Все окремо приготувати і змішати. Але смак страви виходить просто приголомшливим. Я вже давно переконалася в то, що найсмачніші страви готуються просто, і цей рецепт тому підтвердження. Обов'язково приготуйте пасту за моїм рецептом і ви, тоді ви переконаєтеся, що я права.
- Макаронні вироби - 250 грам
- Томатний сік - 250 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Фарш свинячо-яловичий - 350 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Сир твердий - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш я використовую готовий, але якщо ви хочете приготувати його самі, то пропустіть м'ясо через м'ясорубку 2 рази, перший - щоб просто подрібнити м'ясо, а другий - уже разом з подрібненим часником, сіллю і перцем - щоб маса вийшла максимально однорідною. Якщо використовуєте готовий фарш, то видавіть до нього кілька зубчиків часнику, сіль і poperčite, гарненько перемішайте. До фаршу можна також додати подрібнену зелень - петрушку або кріп, дуже добре підійде шпинат.

З готового фаршу сформуйте невеликі кульки (трохи менше тенісного кульки) і обсмажте їх на сковороді майже до готовності і утворення золотистої скоринки.

Обсмажте подрібнену цибулю до прозорості.

Влийте до нього томатний сік (якщо його немає, використовуйте томатну пасту, розведену у воді або бульйоні). Уваривайте 5-7 хвилин.

Потім відправте в томатний соус фрикадельки і тушкуйте їх на повільному вогні 10-15 хвилин.

Надішліть в сковороду відварену пасту. Перемішайте. Можна ще трохи прогріти, але якщо паста тільки зварена, то можна відразу і подавати.

Перед подачею раджу присипати блюдо дрібно натертим сиром - буде дуже смачно! Смачного!