Пахлава незвичайна
(покроковий рецепт з фото)
Пахлава відноситься в азіатській і кавказької кухні. Родом вона з Туреччини. Рецепт цієї пахлави називається незвичайним, тому що це не класичний рецепт. Але на смак і вигляд ця пахлава вас не розчарує.
Кількість порцій: 8-10
- Борошно - 3 склянки
- Маргарин - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи - 1 Склянка
- Ізюм - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Ваніль - За смаком
- Яйце - 2 штуки
1. Для приготування тіста треба розтопити маргарин. Обов'язково просійте борошно. Погасити в оцті соду. Все це змішати в мисці і додати сметану. Замісити тісто. Будьте обережні з борошном. Не додавайте всю муку відразу. Тісто має вийти жирне і ніжне. Додавайте борошно в міру необхідності. Готове тісто покласти в поліетиленовий пакет і в холодильник на 30 хвилин.
2. Для начинки підсмажити горіхи на сковорідці. У цьому рецепті горіхи НЕ подрібнюються. Якщо ви любите дрібні горіхи, їх можна подрібнити або порубати. Ізюм перебрати і замочити хвилин 15 в теплій воді. Воду потім злити. Перемішати горіхи, родзинки, цукор і одне яйце. Якщо ви любите ванілін, можна сюди трохи додати.
3. Тісто дістати з холодильника і розділити його на 2 частини. Тонко розкачати одну частину тексту. Деко накрити пергаментом і покласти шар тіста на деко. Зверху викласти начинку.
4. Розкачати другу частину тіста і накрутити на качалку. Перенести на деко і закрити начинку. Краї пирога защипати і проткнути в декількох місцях вилкою. Випікається пахлава хвилин 20 при температурі 200 градусів. Дістаньте з духовки і в гарячому вигляді наріжте її на ромбики.