Оскільки SUS
(покроковий рецепт з фото)
Вірменське блюдо "кер у сус" в перекладі означає "їж і мовчи" . Поєднання смаженої рум'яної картоплі, соковитого м'яса та томлений овочів, порадує своїм смаком будь-якого гурмана.
Оскільки SUS - традиційне блюдо, але незважаючи на це, на сьогоднішній день існує досить багато варіацій його приготування. Деякі господині замінюють малосольні огірки помідорами, виключають картопля, а яловичину замінюють на свинину або баранину. У будь-якому випадку після дегустації стає ясно, чому страва називається саме "їж і мовчи" - відірватися неможливо! Ситно і дуже смачно!
- Яловичина - 500 грам (м'якоть)
- Солодкий перець - 300 грам
- Горошок зелений - 100 грам (можна консервований)
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Огірки - 200 грам (мариновані)
- Вершкове масло - 50 грам (в оригінальному рецепті топлене)
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для м'яса)
- Червоний і чорний мелений перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
На сковороді розтопіть шматочок масла і викладіть яловичину, нарізану соломкою. Обсмажте м'ясо на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки.
Потім додайте нарізаний пір'ям цибулю і улюблені спеції. Можна обійтися просто меленим перцем, можна додати паприку, сумах.
Накрийте сковороду кришкою і на невеликому вогні обсмажте все до повної готовності. Цибуля повинен майже повністю розчинитися і перетворитися в ароматний соус, а м'ясо повинно стати м'яке і буквально танути в роті. Час приготування повністю залежить від віку яловичини. Періодично в сковороду можна в міру випаровування, підливати невелику кількість води, щоб м'ясо стало максимально ніжне і соковите.
Паралельно на іншій сковороді обсмажте на олії картопля, нарізаний соломкою.
Коли м'ясо буде повністю готове, додайте до нього нарізані соломкою огірки і перець. Додайте горошок. Горошок може бути свіжий, заморожений або навіть консервований.
Обсмажте все разом протягом 5-7 хвилин, додайте картоплю, сіль за смаком, акуратно перемішайте і потім м'ясо з овочами ще 5 хвилин.
Оскільки Сус зроблено. Смачного!