Оселедець на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Золотиста селедочка на вугіллі виходить ніжна і апетитна, а готується просто миттєво. Раджу! Той самий випадок, коли дешево, сердито, корисно і смачно!
Оселедець хороша і гаряча, прямо з вугілля і потім, в охолодженому вигляді. Можна подавати її з будь-яким гарніром, свіжими овочами або соусами. Якщо ви любите поїсти рибки на свіжому повітрі, то неодмінно спробуйте приготувати оселедець на мангалі. Риба виходить ніжна, соковита і дуже смачна!
- Оселедець - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Лимон - За смаком
- Кріп - За смаком
- Петрушка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Розморожену свіжу оселедець розріжте з боку живота і видаліть нутрощі. Відріжте голову, хвіст, зріжте плавники і обполосніть під проточною водою. Посоліть не шкодуючи крупною сіллю, ретельно втирайте її руками.
Вкладіть в черевце нарізаний лимон, гілочку петрушки і кропу.
Заколіть черевце зубочистками.
Коли вугілля буду готові, викладіть рибу на решітку.
Готується вона дуже швидко! приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
Готову оселедець зніміть з решітки, перекладіть на тарілку і полийте її свіжовичавленим соком лимона. Смачного!