Окіст кролика
(покроковий рецепт з фото)
Набридли курячі окости, вже приїлася свинина і яловичина, а как насчет кролика? Розповідаю про рецепт, як приготувати окіст кролика. Виходить ніжне, дієтичне і дуже смачне м'ясо.
Кролик - це домашня живність, тому його м'ясо ніжне і його не потрібно довго вимочувати (як зайця) або тушкувати. Можна приготувати його в вершковому соусі або в сметані. Кролик відмінно поєднується з гарніром з молодого горошку, картоплі або селери.
- Окіст кролика - 8 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 4 штуки
- Корнішони - 70-100 грам
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 пучок
1
Ніжки кролика вимийте гарненько, а потім витріть їх насухо і натріть сіллю, перцем. Сковороду з товстим дном поставте на вогонь і розігрійте з рослинним маслом, потім обсмажте кролика з усіх боків до рум'яної скоринки (щоб тільки з'явилася скориночка). Приберіть окосту на тарілку.
2
Очистіть і наріжте дрібно цибулю-шалот. Сковороду, де обсмажили кролика, поверніть на середній вогонь, додайте цибулю і обсмажте його до м'якості (3-4 хвилини). Корнішони наріжте дрібно і додайте до цибулі, влийте розсіл і винний оцет. Після закипання поверніть на сковороду кролика, влийте курячий бульйон і доведіть до кипіння, потім приберіть з вогню.
3
Розігрійте духовку до 175 градусів і відправте в неї сковороду з усім вмістом. Запікайте близько 45 хвилин.
4
Дістаньте сковороду з плити і перекладіть окіст, корнішони і цибулю на окрему тарілку. Сковороду відправте на середній вогонь, варіть вміст до утворення густої маси, яка зменшиться вдвічі.
5
Вершкове масло наріжте шматочками і відправте на сковороду, перемішайте, за смаком додайте сіль і перець. Поверніть кролика, корнішони і цибулю на сковороду, додайте дрібно посічену петрушку.
6
Для подачі: на кожну тарілку викладіть по 2 окосту, зверху полийте соусом і додайте корнішони з цибулею-шалот. Подавайте блюдо теплим.