Рецепт Окіст кролика фото

Окіст кролика
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Овочі , Кролик
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Набридли курячі окости, вже приїлася свинина і яловичина, а как насчет кролика? Розповідаю про рецепт, як приготувати окіст кролика. Виходить ніжне, дієтичне і дуже смачне м'ясо.

Опис приготування:

Кролик - це домашня живність, тому його м'ясо ніжне і його не потрібно довго вимочувати (як зайця) або тушкувати. Можна приготувати його в вершковому соусі або в сметані. Кролик відмінно поєднується з гарніром з молодого горошку, картоплі або селери.

  • Окіст кролика - 8 штук
  • Сіль і перець - За смаком
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Luk-salotų - 4 штуки
  • Корнішони - 70-100 грам
  • Винний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1 пучок
1
Ніжки кролика вимийте гарненько, а потім витріть їх насухо і натріть сіллю, перцем. Сковороду з товстим дном поставте на вогонь і розігрійте з рослинним маслом, потім обсмажте кролика з усіх боків до рум'яної скоринки (щоб тільки з'явилася скориночка). Приберіть окосту на тарілку.
2
Очистіть і наріжте дрібно цибулю-шалот. Сковороду, де обсмажили кролика, поверніть на середній вогонь, додайте цибулю і обсмажте його до м'якості (3-4 хвилини). Корнішони наріжте дрібно і додайте до цибулі, влийте розсіл і винний оцет. Після закипання поверніть на сковороду кролика, влийте курячий бульйон і доведіть до кипіння, потім приберіть з вогню.
3
Розігрійте духовку до 175 градусів і відправте в неї сковороду з усім вмістом. Запікайте близько 45 хвилин.
4
Дістаньте сковороду з плити і перекладіть окіст, корнішони і цибулю на окрему тарілку. Сковороду відправте на середній вогонь, варіть вміст до утворення густої маси, яка зменшиться вдвічі.
5
Вершкове масло наріжте шматочками і відправте на сковороду, перемішайте, за смаком додайте сіль і перець. Поверніть кролика, корнішони і цибулю на сковороду, додайте дрібно посічену петрушку.
6
Для подачі: на кожну тарілку викладіть по 2 окосту, зверху полийте соусом і додайте корнішони з цибулею-шалот. Подавайте блюдо теплим.

Схожі рецепти