Несолодкий пиріг на кефірному тесті
(покроковий рецепт з фото)
Пироги на кефірному тесті більш легкі для травлення. Та й готувати його набагато швидше, ніж дріжджове. А склад начинки можна регулювати на свій смак. Домашнім подобається такий варіант!
Такий пиріг цілком може стати самостійною стравою. Він виходить досить ситним. За бажанням в начинку можна додати трохи сиру і зелені. Спробуйте!
- Кефір - 200 грам
- Молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Жовток яєчний - 1 штук (для змазування)
- Борошно - 300 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Картопля - 4-5 штук (відварити)
- Гриби лісові - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Кунжут - За смаком
- Сіль - За смаком
Вершкове масло розтопіть, з'єднайте з кефіром і молоком. Додайте яйце і трохи солі.
Додайте соду і борошно, замісіть тісто. Муки може знадобитися трохи більше. Тісто має перестати прилипати до рук.
Потім тісто розділити на 2 нерівні частини.
Потім тісто розділити на 2 нерівні частини.
Більшу частину розкачати і викладіть у форму для випічки, формуючи бортики.
Відваріть картоплю, розімніть виделкою і викладіть на тісто.
Гриби з цибулею обсмажте і викладіть на картоплю.
Частину тіста розкачайте і викладіть на верх пирога. Кінець кліпу. Змастіть верх пирога жовтком і посипте кунжутом. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30-40 хвилин.
Смачного!