Muligikapsad
(покроковий рецепт з фото)
Muligikapsad - естонське національне блюдо. Його зазвичай готують на свята. При всій своїй простоті приготування, страва смачна, ситне і відмінно підходить для холодної пори року.
Блюдо має масу переваг. Прості, доступні продукти і мінімум маніпуляцій. Дуже зручно замочити перлову крупу з вечора, тоді на наступний день, залишиться тільки обсмажити продукти, скласти в горщик і запекти.
- Свинина - 300 грам
- Перлова крупа - 60 грам
- Капуста квашена - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для обсмажування цибулі і м'яса)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Перлову крупу промийте і замочіть на 2 годину.

Ріпчасту цибулю наріжте подрібніше.

М'ясо наріжте шматочками, розміром приблизно 2 см.

Розігрійте рослинне масло (2-3 ст.Л.) і протягом 4-5 хвилин, на середньому вогні, обжарьтецибулю. Після додайте м'ясо і обсмажте разом, до легкої рум'яної скоринки. Перекладіть в глибокий горщик.

М'ясо з цибулею посоліть, додайте перець.

Зверху покладіть квашену капусту.

З перлової крупи злийте воду, ще раз промийте і викладіть на шар капусти. Додати сіль, додайте цукор, перець, лавровий лист.

Залийте окропом так, щоб шар перлової крупи був злегка прикритий. Якщо у вас є розсіл від квашеної капусти, додайте його теж. Поставте горщик в розігріту духовку до 175 градусів на 1 час 30 хвилин.

Блюдо готове до подачі.

Смачного!