Язик свинячий, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Уже не раз переконувалася, що хороший рецепт може зробити з самого несимпатичних для мене м'яса смачна страва. Це стосується субпродуктів, які я не дуже люблю, але цей варіант мене вразив.
Прочитайте про те, як приготувати язик свинячий, запечений в духовці з картоплею. Вам не потрібно турбуватися про гарнір і соусі, адже вони відразу є в складі. Блюдо ніжне й ароматне. Прикрасьте його зеленню і подавайте до святкового столу. М'який смак запам'ятається вам надовго.
- Картопля - 400 грам
- Мова свинячий - 2 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Крем - 4-5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Мова відваріть у великій кількості підсоленої води до готовності, близько 2-х годин. Потім остудіть м'ясо і почистіть.
Потім язик наріжте середніми шматочками. Додайте до них сіль і перець. Перемішайте.
У форму для випічки влийте масло. Картопля почистіть, промийте і наріжте кружальцями. Викладіть їх в форму. Додайте сіль і спеції.
Далі викладіть язик. Додайте до нього сушений часник.
Зробіть соус, змішавши сметану з водою. Влийте його в форму для запікання. Закрийте блюдо фольгою.
Запікайте блюдо протягом години в духовці при 190 градусах.
Потім фольгу приберіть і запікайте язик з картоплею ще 25 хвилин. Смачного!