Язик яловичий в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите запікати м'ясо в духовці, то спробуйте зробити це з яловичим мовою. Це відмінна альтернатива яловичині або свинині. Мова виходить неймовірно ніжним, м'яким і соковитим. Спробуйте!
Яловичий язик - дуже ніжний і смачний продукт. Тому важливо його правильно приготувати. Кращим способом стане духовка, в якій язик можна запекти з ароматними травами і овочами. Щоб дізнатися, як приготувати яловичий язик в духовці, прочитайте цей рецепт.
- Яловичий язик - 600 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- В'ялені томати - 3-4 штук
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
Мова вимийте і висушіть. Всі овочі також помийте, чистий. Перець наріжте соломкою, зубчики часнику залиште цілими або розрізати на дві частини. Зробіть в мові глибокі розрізи ножем і начините їх часником, перцем, томатами.
Викладіть в деко або форму для запікання складену в кілька разів фольгу. Потім змастіть її рослинним маслом і покладіть на фольгу язик. На нього викладіть гілочки чебрецю, присипте чорним перцем і полийте олією.
Мова загорніть у фольгу якомога щільніше. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї язик і запікайте півтори години.
Готовий язик наріжте гострим ножем на скибочки, викладіть на тарілку, полийте ще раз оливковою олією, присипте сіллю і подавайте до столу, прикрасивши гілочками розмарину або чебрецю.