Мідії в винному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся свіжим і простим рецептом мідій в винному соусі. Блюдо виходить вишукане, але готується легко і швидко. Калорій містить мало, так що може бути варіантом легкого вечері для тих, що худнуть. Смачно!
Звичайно, мідії в винному соусі кожен день ніхто готувати не стане. Але ось для особливих випадків, коли обранця або обраницю треба підкорити, спробуйте зробити це блюдо, воно сподобається всім, навіть найдосвідченішим гурманам!
- Мідії - 500 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Перець чилі - 0.5 штуки
- Петрушка - 0.5 пучка
- Лавровий лист - За смаком
- Спеції - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Вино біле сухе - 1 Склянка
1. На рослинному маслі (найкраще - оливковій) обсмажити подрібнену цибулю і часник. Далі закладаємо перці, лавровий лист і петрушку. Заливаємо вином і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
2. Далі закладаємо добре помиті мідії і спеції за смаком. Тушкуємо під кришкою приблизно 10 хвилин на маленькому вогні.
3. Якщо деякі мідії не розкрилися - тушкуйте ще кілька хвилин. Якщо і після цього не відкрилися - викинете їх, а решта подавайте!