Рецепт Мармелад з винограду фото

Мармелад з винограду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Желатин , Виноград
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашній мармелад з натурального виноградного соку. Дуже смачне, ароматне і корисне ласощі. Рецепт простий, вдала альтернатива покупним солодощів.

Опис приготування:

Виноград має насичений смак, так як виноградний сік натуральний. Такий виноградний мармелад можна і взимку приготувати. У сезон готуємо виноградний сік, а взимку використовуємо сік для приготування мармеладу. Кількість цукру корегуйте за смаком.

Якщо немає відповідних форм, сік з желатином можна налити в лоточок, охолодити, а потім нарізати довільно.

Замість желатину можна використовувати агар-агар.

  • Виноград - 500 грам
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Желатин - 20 грам
мармелад з винограду - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
мармелад з винограду - фото крок 2
Виноград моєму, висипаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Ягоди розминаємо. Масу кип'ятимо 3-5 хвилин.
мармелад з винограду - фото крок 3
Перекладаємо виноградну масу в сито і перетираємо. Повинен вийти виноградний сік з м'якоттю. Приблизно, 350-400 мл.
мармелад з винограду - фото крок 4
З 400 мл. Виноградного сока добавляем 20 гр желатину і цукор. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Далі, ставимо каструлю на вогонь і розігріваємо до температури 70-80 градусів, безперервно помішуючи.
мармелад з винограду - фото крок 5
Сік з желатином розливаємо по формах і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
мармелад з винограду - фото крок 6
Мармелад виймаємо з силіконових форм.
мармелад з винограду - фото крок 7
Домашній мармелад з винограду готовий. Пригощайтеся.

Схожі рецепти