Мармелад з винограду
(покроковий рецепт з фото)
Домашній мармелад з натурального виноградного соку. Дуже смачне, ароматне і корисне ласощі. Рецепт простий, вдала альтернатива покупним солодощів.
Виноград має насичений смак, так як виноградний сік натуральний. Такий виноградний мармелад можна і взимку приготувати. У сезон готуємо виноградний сік, а взимку використовуємо сік для приготування мармеладу. Кількість цукру корегуйте за смаком.
Якщо немає відповідних форм, сік з желатином можна налити в лоточок, охолодити, а потім нарізати довільно.
Замість желатину можна використовувати агар-агар.
- Виноград - 500 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Желатин - 20 грам
Підготуємо інгредієнти.
Виноград моєму, висипаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Ягоди розминаємо. Масу кип'ятимо 3-5 хвилин.
Перекладаємо виноградну масу в сито і перетираємо. Повинен вийти виноградний сік з м'якоттю. Приблизно, 350-400 мл.
З 400 мл. Виноградного сока добавляем 20 гр желатину і цукор. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Далі, ставимо каструлю на вогонь і розігріваємо до температури 70-80 градусів, безперервно помішуючи.
Сік з желатином розливаємо по формах і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Мармелад виймаємо з силіконових форм.
Домашній мармелад з винограду готовий. Пригощайтеся.