М'ясо по-філіппінськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати на своїй кухні, шукати і знаходити нові цікаві страви, то затримайтеся на цій сторінці і приготуйте м'ясо по-філіппінськи для себе і своїх близьких!
Свинина по-філіппінськи дивна! Добре йде з будь-яким гарніром. Можете посмажити або зварити до неї картопля. Так само добре підійде рис. У мене немає основного гарніру до неї, я чергую. Але думаю, філіппінці їдять свинину за цим рецептом саме з рисом.
Обов'язково перечитайте рецепт перш, ніж починати готувати. Деякі інгредієнти знадобляться ні один раз, тому не варто їх використовувати відразу всю порцію. Смачного:)
- Свиная грудинка - 1-1, 5 кілограма (візьміть без кісток.)
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
- Часник - 10 зубчиків
- Чорний перець - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 5 штук
- Оцет - 70 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки (якщо у вас є кокосове, можете використовувати його.)

Приготуйте м'ясо. Промийте його і порубати на рівні невеликі шматочки.

Додайте в свинину соєвий соус, чорний перець і видавіть часник. Перемішайте. Складіть м'ясо маринуватися в спеціальні мішки для маринаду або щільно накрийте кришкою. Маринують півтори години.

Нагрійте сковороду, розтопіть в ній вершкове масло і викладіть свинину. Гасіть її 7 хвилин, поки вона не змінить колір. Перевертайте шматочки.

Додайте воду, лавровий лист і оцет. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом години.

Викладіть шматочки свинини в друшляк, але рідина зливайте назад в сковороду.

Викладіть шматочки свинини на розігріту сковороду з розтопленим на ній вершковим маслом. Обсмажуйте свинину з різних сторін, поки шматочки не покриються хрусткою скоринкою. (приблизно 10 хвилин).

Поваріть соус без свинини ще п'ять хвилин.

Викладіть свинину в тарілку і полийте соусом. Можете подавати до столу!