Люля-кебаб на мангале
(покроковий рецепт з фото)
А чи не приготувати нам люля-кебаб на мангалі? Тим більше весна і всім вже хочеться ближче до природи. І на дачі в кінці робочого дня люля-кебаб буде відмінним і смачним вечерею. Приєднуйтесь!
Люля-кебаб на мангалі виходить відмінним завжди. Соковитим і ароматним, трохи просоченим димком. Викладаємо його на велике блюдо, посипаємо зеленню і нарізаємо овочі. Не гріх випити і келих вина до такого смачні страви. Люля-кебаб на мангалі завжди можна приготувати на природі або на дачі без особливих зусиль. Тільки фарш заздалегідь зробити і взяти з собою, а там вже справа техніки і хороших вугілля. Смачного!
- М'ясо - 1 кілограм (баранина або свинина)
- Курдючне сало - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Зелень - За смаком
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (чорний та червоний)
- Спеції - За смаком
Готуємо основні продукти для люля-кебаб. М'ясо миємо, очищаємо від плівки, чистий цибулю.
Тепер м'ясо, курдючное сало, цибуля і зелень подрібнюємо в кухонному комбайні.
До фаршу видавлюємо трохи соку з лимона, солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком (IRU, кардамон)
Вимішуємо фарш, загортаємо в серветку і прибираємо в холодне місце, до того часу поки не приготуємо вугілля в мангалі.
Тепер займемося вугіллям. Вони повинні бути покриті тонким шаром попелу, тоді можна смажити люля-кебаб.
Швидко з охолодженого фаршу формуємо навколо шампура люля-кебаб.
Кладемо шампури над вугіллям і обсмажуємо з усіх боків приблизно 8-10 хвилин до золотистого кольору.
Наш люля-кебаб готовий!