Кабачки на мангале
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати кабачки на мангалі, стане в нагоді вам для барбекю або під час посиденьок на природі з друзями. Овочі на грилі - це відмінний гарнір до м'яса або риби, смачне і корисне блюдо.
На мангалі можна запекти не тільки кабачки, використовуйте гриби, томати, перці, баклажани та інші улюблені овочі. Можна попередньо замаринувати кабачки або приготувати для них соус. Подавайте кабачки відразу після приготування або зробіть їх заздалегідь і подавайте вже остиглі овочі.
- Часник - 3 зубчики
- Кабачки - 4 штуки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Сіль, спеції - За смаком
1. Очистіть зубчики часнику, пропустіть їх через прес або натріть на тертці.
2. У миску до часнику додайте оливкову олію (можна будь-яке інше), перемішайте.
3. Вимийте кабачки і розріжте кожен уздовж, потім кожну половинку розрізати ще на 2 частини. Викладіть кабачки на деко. Зробіть неглибокі надрізи.
4. За допомогою пензлика змастіть кожен шматочок часниковим маслом.
5. Трохи посоліть і посипте спеціями (в цьому варіанті - це чорний мелений перець).
6. Розпаліть мангал і викладіть кабачки тим боком, що змазали, підсмажте їх з одного боку близько 5 хвилин, потім переверніть.
7. Змастіть кабачки з іншого боку часниковим маслом і готуйте ще 3-4 хвилини.
8. Зніміть кабачки з мангала і перекладіть на тарілку, подавайте їх відразу.