Лосось, запечений з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Це легке і швидке в приготуванні блюдо, яке можна навіть тим, хто сидить на дієті. Риба виходить дуже м'якою, а розм'якшення вершкова моцарелла додасть рибі особливі смак і соковитість.
Червона риба хороша в будь-якому вигляді, чи не так? А ви пробували запікати лосося з м'якою моцарелою? Але ж виходить дуже смачно, повірте! Процес приготування дуже простий і швидкий, риба виходить соковитою, ароматної і м'яка моцарелла відмінно поєднується з нею. Готуємо, пробуємо і насолоджуємося!
- Стейк лосося - 1 штука
- Моцарелла - 50-60 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка (мелений)
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. З такого ось стейка (грам на 300-350) ми приготуємо відмінне блюдо. Розділіть біфштекс на дві частини, видалимо кістки.
2. І зробимо прорізи в кожному шматочку риби.
3. Солимо, перчим, скроплюємо лимонним соком і посипаємо базиліком. Можна готувати відразу, а можна залишити рибу в спеціях хвилин на 10-15.
4. Відріжемо від кульки моцарели кілька скибочок.
5. Відрізаємо два листа фольги, кожен змажемо рослинним маслом. Викладемо в центр шматочок риби і в проріз вставимо скибочки моцарели.
6. Загортаємо фольгу, залишивши невеликий отвір. І відправляємо рибу в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15-20.
7. Хв 5 до закінчення часу запікання можна відкрити фольгу. У підсумку ми отримуємо ось таку соковиту рибку.
8. По-моєму, до такої рибку прекрасно підійдуть свіжі овочі, а ви як вважаєте?