Рецепт Лосось, запечений в духовці фото

Лосось, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Лосось , Риба та морепродукти , Фрукти , Лимон
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , День народження , День закоханих
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Що може бути простіше і смачніше, ніж запечена червона риба? Пропоную подивитися, як приготувати лосось, запечений в духовці. До банальності простий і дивовижно смачна страва. Готуємо!

Опис приготування:

Червона риба доступна нам не завжди, але іноді її можна і навіть потрібно собі дозволяти, адже вона володіє насиченими жирами і вітамінами, які необхідні нам, особливо взимку. Крім того, блюдо з лосося напевно підніме настрій своїм приголомшливим видом, ніжним ароматом і вишуканим смаком.

  • Лосось - 500 грам (філе)
  • Лимон - 1 штука
  • Розмарин - 1 пучок (свіжі гілочки і сушений)
  • Масло авокадо - 1 Ст. Ложка (або оливкова)
лосось, запечений в духовці - фото крок 1
Вимийте і просушіть філе риби, викладіть його на пергаментний папір шкірою вниз. Лимон наріжте тонкими часточками, збризніть соком рибу і викладіть пару часточок зверху, присипте сушеним розмарином, покладіть свіжі гілочки.
лосось, запечений в духовці - фото крок 2
Збризніть лосось маслом авокадо. Якщо його немає, іпользуются оливкова олія гарної якості. Загорніть край пергаментного листа.
лосось, запечений в духовці - фото крок 3
Загорніть пергамент конвертиком. Розігрійте духовку до 180 градусів. Надішліть рибу запікатися хвилин на 15-20.
лосось, запечений в духовці - фото крок 4
Готову рибку не поспішайте діставати з пергаменту. Дістаньте конвертик з духовки і дайте постояти хвилин 10, тільки потім розгорніть і подавайте до столу.

Схожі рецепти