Лосось, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути простіше і смачніше, ніж запечена червона риба? Пропоную подивитися, як приготувати лосось, запечений в духовці. До банальності простий і дивовижно смачна страва. Готуємо!
Червона риба доступна нам не завжди, але іноді її можна і навіть потрібно собі дозволяти, адже вона володіє насиченими жирами і вітамінами, які необхідні нам, особливо взимку. Крім того, блюдо з лосося напевно підніме настрій своїм приголомшливим видом, ніжним ароматом і вишуканим смаком.
- Лосось - 500 грам (філе)
- Лимон - 1 штука
- Розмарин - 1 пучок (свіжі гілочки і сушений)
- Масло авокадо - 1 Ст. Ложка (або оливкова)
Вимийте і просушіть філе риби, викладіть його на пергаментний папір шкірою вниз. Лимон наріжте тонкими часточками, збризніть соком рибу і викладіть пару часточок зверху, присипте сушеним розмарином, покладіть свіжі гілочки.
Збризніть лосось маслом авокадо. Якщо його немає, іпользуются оливкова олія гарної якості. Загорніть край пергаментного листа.
Загорніть пергамент конвертиком. Розігрійте духовку до 180 градусів. Надішліть рибу запікатися хвилин на 15-20.
Готову рибку не поспішайте діставати з пергаменту. Дістаньте конвертик з духовки і дайте постояти хвилин 10, тільки потім розгорніть і подавайте до столу.