Ланже
(покроковий рецепт з фото)
Ланже - відмінне блюдо російської кухні, хоч і носить французька назва. Соковитий шматок яловичини, обсмажений в паніровці до хрусткої скоринки не залишить байдужим жодного чоловіка.
Є кілька способів приготування цієї страви: традиційний і оригінальний (з додаванням незвичайних інгредієнтів, які надають страві пікантні нотки). Сьогодні я розповім як приготувати цікавий рецепт - лангет обсмажений на сковороді, а далі запечений в духовці з грибами, яблуками і волоським горіхом.
- Яловичина - 200 грам (вирізка)
- Яблуко - 1 штука
- Волоський горіх - 100 грам
- Гриби печериці - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир твердий - 50 грам
- Рослинна олія для смаження - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1
Промийте і обсушіть м'ясо, наріжте шматками товщиною приблизно 2-3 см.
2
М'ясо відбийте молоточком, посоліть і обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін.
3
Гриби промийте і поріжте слайсами. Цибуля почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Обсмажте їх разом на сковороді до золотистого кольору.
4
Коли м'ясо і гриби підрум'яняться, перекладіть їх на деко, посипте зверху натертим яблуком, подрібненим волоським горіхом і натертим сиром.
5
Поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Дайте м'яса відпочити хвилин 10-15 і можна подавати.
6
Смачного!