Лагман з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Лагман з капустою - густий узбецький суп з м'ясом і овочами, приправлений локшиною домашнього приготування. Лагман дуже добре робити для великої компанії, тому що класично використовується казан.
Лагман з капустою можна подати на різних тарілках. Блюдо з лагманом і чаша з м'ясом. Коли м'ясо буде майже готове розділіть його на порційні шматки, якщо ви це не зробили відразу. Лагман (локшину) можна купити готовий в магазині, а можна зробити своїми руками. Замісити круте тісто з 1 кг борошна, 1, 5 л води, чайної ложки сіль і 2-х яєць. Тісто треба розкачати в тонкий пласт, скласти в кілька шарів і порізати тонкою соломкою. Успіхів і приємного апетиту!
- Баранина - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля - 300-400 грам
- Морква - 3-4 штук
- Капуста - 500 грам
- Редька - 300 грам
- Часник - 1 штука
- Помідор - 5 штук
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Перець болгарський - 3 штуки
- Зелень - 1 штука (пучок)
- Сіль, перець - За смаком
- Лагман - 400-600 грам
- Спеції - За смаком(koriandr, зіра, бадьян)
Баранину помити і обсушити, розрізати на шматки.
Розігріти масло в казані і обсмажити м'ясо до золотистого кольору. Потім його викласти на тарілку.
Цибулю порізати півкільцями, моркву соломкою. Обсмажити їх в казані на олії.
Капусту порізати.
Редьку порізати соломкою.
Через 7-8 хвилин поверніть м'ясо в казан, додати сіль і перець.
Додайте нарізані помідори, прокип'ятити 5-7 хвилин. Додати перець.
Відваріть лагман.
Додайте пару стаканів води, в якій варилася лагман.
Додайте капусту і редьку, рідина повинна покривати овочі не більше, ніж на 1 см.
Закрийте казан кришкою і дайте покипіти на повільному вогні 45 хвилин.
Додайте зелень і часник.
Додайте спеції.
Перемішати, закрити кришкою і дати поваритися ще 5 хвилин.
Зняти з вогню, дати лагману постояти 10-15 хвилин.