Квашена капуста по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста по-грузинськи - відмінна закуска в будні і свята, яка прикрасить стіл своїм чудовим зовнішнім виглядом і прекрасним смаком.
Квашена капуста по-грузинськи готується дуже швидко і просто. За бажанням можна додати гіркий перець в овочі і чорний перець горошком в маринад. Через 12 годин капуста буде готова, але ще через добу вона стане набагато смачніше, я б сказала ядренее. Ароматна, яскрава, в кисло-солодкому маринаді, ця капуста буде вашою улюбленою закускою.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Буряк - 150 грам
- Морква - 100 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 0, 25 склянки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець гострий - 0, 5 штуки (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти для приготування капусти по-грузинськи.
Капусту наріжте довільно, але не дуже дрібно.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці.
Буряк очистіть, помийте і наріжте соломкою.
Часник очистіть, помийте і наріжте пластинками.
Перемішайте всі овочі в мисці.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, додайте оцет, сіль і цукор. Поставте на плиту, доведіть маринад до кипіння і проваріть 2 хвилини.
Нарізані овочі викладіть в банку і залийте гарячим маринадом, накрийте кришкою. Залиште в кімнаті на 12 годин.
Через 12 годин капуста по-грузинськи буде готова. Після відправте її в холод.
Ароматну, ostrenьkuю, кисло-солодку капусту подавайте на закуску, а також до м'яса, риби або птиці.