Рецепт Квашена капуста по-грузинськи фото

Квашена капуста по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Буряк, Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
Літні
Заготовки, Квашення

Квашена капуста по-грузинськи - відмінна закуска в будні і свята, яка прикрасить стіл своїм чудовим зовнішнім виглядом і прекрасним смаком.

Квашена капуста по-грузинськи готується дуже швидко і просто. За бажанням можна додати гіркий перець в овочі і чорний перець горошком в маринад. Через 12 годин капуста буде готова, але ще через добу вона стане набагато смачніше, я б сказала ядренее. Ароматна, яскрава, в кисло-солодкому маринаді, ця капуста буде вашою улюбленою закускою.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Буряк - 150 грам
  • Морква - 100 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 0, 25 склянки
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Перець гострий - 0, 5 штуки (по бажанню)
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування капусти по-грузинськи.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 2
Капусту наріжте довільно, але не дуже дрібно.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 3
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 4
Буряк очистіть, помийте і наріжте соломкою.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 5
Часник очистіть, помийте і наріжте пластинками.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 6
Перемішайте всі овочі в мисці.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 7
Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, додайте оцет, сіль і цукор. Поставте на плиту, доведіть маринад до кипіння і проваріть 2 хвилини.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 8
Нарізані овочі викладіть в банку і залийте гарячим маринадом, накрийте кришкою. Залиште в кімнаті на 12 годин.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 9
Через 12 годин капуста по-грузинськи буде готова. Після відправте її в холод.
квашена капуста по-грузинськи - фото крок 10
Ароматну, ostrenьkuю, кисло-солодку капусту подавайте на закуску, а також до м'яса, риби або птиці.

Схожі рецепти