Рецепт Капуста, marinovannaya грузинськи фото

Капуста, marinovannaya грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами оригінальним, але простим рецептом капусти, marinovannoy грузинськи. Виходить хрустка овочева закуска з пікантним смаком і незвичайним кольором. Дуже смачно, мені сподобалося!

Опис приготування:

Цей рецепт капусти, маринованої по-грузинськи мені дуже подобається вже хоча б тому, що не потрібно стояти над окропом і стерилізувати в ньому банки. Така капуста вже через три дні може подаватися до столу! Крім того, її можна розкласти по чистих баночках і зберігати в холодильнику, але зазвичай вона з'їдається дуже швидко.

  • Капуста - 3 кілограма
  • Оцет столовий - 200 мілілітрів
  • Шекель - 200 грам
  • Морква - 200 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Сіль - 1.5 Ст. Ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Часник - 2 штуки(2 головки)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вода - 1 літр
капуста, marinovannaya грузинськи - фото крок 1
1. Капусту і буряк нарізаємо середніми шматочками, а морква і часник подрібнити в блендері або трьом на дрібній тертці. Викладаємо в каструлю пошарово: шар капусти, шар буряка, шар часнику з морквою.
капуста, marinovannaya грузинськи - фото крок 2
2. Останнім шаром повинна йти капуста. Трохи придавимо вміст, або помістимо поки зверху прес.
капуста, marinovannaya грузинськи - фото крок 3
3. Зробимо маринад. У воду помістимо лавровий лист, сіль і цукор, доводимо до кипіння і розчинення солі та цукру. Як закипить ще раз, знімаємо з вогню, вливаємо оцет і масло, перемішаємо.
капуста, marinovannaya грузинськи - фото крок 4
4. Заливаємо нашу капустяну суміш маринадом, і знову пригорнемо зверху чимось важким. Через пару годин має виділитися досить соку, щоб покрити капусту, а через три дні капуста вже буде готова!

Схожі рецепти