Капуста, marinovannaya грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами оригінальним, але простим рецептом капусти, marinovannoy грузинськи. Виходить хрустка овочева закуска з пікантним смаком і незвичайним кольором. Дуже смачно, мені сподобалося!
Цей рецепт капусти, маринованої по-грузинськи мені дуже подобається вже хоча б тому, що не потрібно стояти над окропом і стерилізувати в ньому банки. Така капуста вже через три дні може подаватися до столу! Крім того, її можна розкласти по чистих баночках і зберігати в холодильнику, але зазвичай вона з'їдається дуже швидко.
- Капуста - 3 кілограма
- Оцет столовий - 200 мілілітрів
- Шекель - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Часник - 2 штуки(2 головки)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 1 літр
1. Капусту і буряк нарізаємо середніми шматочками, а морква і часник подрібнити в блендері або трьом на дрібній тертці. Викладаємо в каструлю пошарово: шар капусти, шар буряка, шар часнику з морквою.
2. Останнім шаром повинна йти капуста. Трохи придавимо вміст, або помістимо поки зверху прес.
3. Зробимо маринад. У воду помістимо лавровий лист, сіль і цукор, доводимо до кипіння і розчинення солі та цукру. Як закипить ще раз, знімаємо з вогню, вливаємо оцет і масло, перемішаємо.
4. Заливаємо нашу капустяну суміш маринадом, і знову пригорнемо зверху чимось важким. Через пару годин має виділитися досить соку, щоб покрити капусту, а через три дні капуста вже буде готова!