Курка з сіллю в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати неймовірно ніжну і соковиту птицю? Тоді зверніть увагу на цей простий рецепт курки з сіллю в духовці. Оригінальний спосіб зробити курочку, чи не так?
Якщо ви любите експерименти на кухні, але ще не знаєте, як зробити курку з сіллю в духовці, тоді цей покроковий рецепт спеціально для вас. Завдяки щільному скоринці, птах проготавлівается ідеально, залишаючи всі свої соки всередині. М'ясо буквально тане в роті, але воно зовсім не виходить пересоленним, так що не варто хвилюватися за зіпсований вечерю.
- Сіль - 2 кілограма
- Курка - 1 штука
- Білки яєць - 3-4 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Спеції - За смаком (чебрець, розмарин, перець, базилік і т.Д.)
- Лимон - 0.5 штуки
1. Сіль висипати в глибоку миску. Білки акуратно відокремлювати від жовтків і поступово виливати в сіль. Перемішувати масу, поки вона не стане м'якою і не буде добре лепіться.
2. Курку вимити, обсушити паперовою серветкою. Натерти її улюбленими спеціями і доповнити ароматними травами. Якщо є можливість, в рецепт приготування курки з сіллю в духовці можна використовувати гілочки свіжої або сушеної зелені, що додасть ще більший аромат.
3. Приблизно третина солі викласти на дно форми для запікання. Зверху акуратно помістити курку.
4. Тепер починається самий трудомісткий процес - сіль, що залишилася потрібно розподілити по курочку. В долоньку набирати трохи солі і ліпити її по всій курки.
5. В кінцевому рахунку повинна вийти курка в соляному панцирі. У такому вигляді її можна відправляти в розігріту духовку при середній температурі приблизно на 1.5 годину.
6. Коли курка з сіллю в духовці в домашніх умовах готова, її потрібно залишити в такому вигляді ще приблизно на 1 часик, щоб вона як слід охолола.
7. Потім акуратно зняти соляної панцир. При необхідності можна використовувати кухонний молоточок, яким акуратно розбити сіль.
8. Ось і весь секрет, як приготувати курку з сіллю в духовці. Її можна нарізати і подавати до столу. Неймовірно ніжна і соковита птах, яку обов'язково варто спробувати.