Курка з чилі і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо мексиканської кухні. Якщо ви любите погостріше - обов'язково приготуйте курку з перцем чилі і квасолею.
Пікантне мексиканське блюдо можна легко приготувати на власній кухні. Перчики, цибуля і часник дрібно поріжте і обсмажте на вершковому маслі. Коли вони стануть м'якими - додайте чилі і кмин. Потім додайте борошно, бульйон і молоко, доведіть до кипіння. Коду соус закипить, викладіть в нього томатну пасту, порізану варену курку, квасоля і кукурудзу. Додати сіль, перемішайте і готуйте під кришкою протягом 50 хвилин. На стіл подайте зі сметаною і зеленню. Смачного!
- Куряче філе - 700 грам
- Кукурудза - 240 грам
- Вершкове масло - 45 грам
- Квасоля червона у власному соку - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Перець болгарський зелений - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 180 мілілітрів
- Курячий бульйон - 3 склянки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Чилі порошок - 4 чайних ложки
- Кмин - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
Подрібніть болгарський перець, гострий перець, цибуля і часник. Курятину відваріть і поріжте на шматочки, а рідина з квасолі злийте і промийте її водою.
У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому порізані овочі. Коли вони стануть м'якими, додайте чилі і кмин.
Потім додайте борошно і добре перемішайте.
Через хвилину влийте бульйон і молоко, доведіть до кипіння і додайте томатну пасту.
Потім викладіть в соус квасолю і курку, перемішайте.
І останній інгредієнт - кукурудза. Додайте її в блюдо, ще раз перемішайте, посоліть і накрийте кришкою.
Варіть протягом 50 хвилин на середньому вогні під кришкою. На стіл подайте зі сметаною і зеленню.