Рецепт Курка в гірчиці фото

Курка в гірчиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Подивіться, як приготувати курку в гірчиці. Тушку ми будемо запікати цілком, так що блюдо цілком буде доречно на святковому столі. Само приготування зовсім просте, не вимагає особливих зусиль.

Опис приготування:

Гірчичний, використана для маринування курки, дає страві неймовірний аромат. Крім того, вона відмінно відтіняє ніжний смак курячого м'яса. Ще один приємний момент полягає в тому, що гірчиця дає гарний золотистий відтінок запеченої курочку. Пробуйте і насолоджуйтеся цим простим рецептом!

  • Куряча тушка - 2 кілограма
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець - За смаком
1
Курячу тушку добре промийте, видаліть пір'я, якщо вони є.
2
Повапните курку маслом (буквально столовою ложкою), присипте сіллю і перцем, натріть зовні і зсередини.
3
Змішайте гірчицю, мед і масло, що залишилося. Цим соусом гарненько натріть тушку зовні, зсередини.
4
Ми залишаємо курку маринуватися години на 2.
5
Духовку розігрійте до 200 градусів. На деко покладіть фольгу по всьому периметру, на неї покладіть курку.
6
Запікати тушку потрібно годину, час від часу поливаючи її соком, який буде виділятися і залишатися на фользі.
7
Перед подачею рекомендується звернути курку в фольгу з дека і настояти так хвилин 10.

Схожі рецепти