Курка в гірчиці
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати курку в гірчиці. Тушку ми будемо запікати цілком, так що блюдо цілком буде доречно на святковому столі. Само приготування зовсім просте, не вимагає особливих зусиль.
Гірчичний, використана для маринування курки, дає страві неймовірний аромат. Крім того, вона відмінно відтіняє ніжний смак курячого м'яса. Ще один приємний момент полягає в тому, що гірчиця дає гарний золотистий відтінок запеченої курочку. Пробуйте і насолоджуйтеся цим простим рецептом!
- Куряча тушка - 2 кілограма
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець - За смаком
1
Курячу тушку добре промийте, видаліть пір'я, якщо вони є.
2
Повапните курку маслом (буквально столовою ложкою), присипте сіллю і перцем, натріть зовні і зсередини.
3
Змішайте гірчицю, мед і масло, що залишилося. Цим соусом гарненько натріть тушку зовні, зсередини.
4
Ми залишаємо курку маринуватися години на 2.
5
Духовку розігрійте до 200 градусів. На деко покладіть фольгу по всьому периметру, на неї покладіть курку.
6
Запікати тушку потрібно годину, час від часу поливаючи її соком, який буде виділятися і залишатися на фользі.
7
Перед подачею рекомендується звернути курку в фольгу з дека і настояти так хвилин 10.