Куба
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную сьогодні приготувати свинину по-китайськи в кисло-солодкому соусі. Дане блюдо називається "кубарєв" - воно дуже смачне і ніжне.
Свинину в такому соусі найкраще готувати з вирізки, задній або шийної частини туші. Таке м'ясо швидко готується, а це одне з позитивних якостей "стрімголов" . Крохмаль надає оксамитовий смак і гарантує, що соус не буде рідкий, як вода, а придбає креязик консистенцію. Томатна паста, соєвий соус, оцет, цукор роблять свинину кисло-солодкого і ніжною. Часник додає гостроту і аромат. Все це разом узяте створює неповторну гаму смаку.
- Свинина - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
Підготуйте інгредієнти для приготування Кубарєв.
М'якоть свинини помийте і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в миску.
Крохмаль змішайте зі 150 мл. Води. Цією сумішшю залийте свинину і ретельно перемішайте.
На гарячу сковороду налийте олію і викладіть м'ясо в крохмалі.
Обсмажте шматочки свинини до легкої золотистої скоринки.
Моркву і цибулю очистіть і помийте. Лук наріжте півкільцями, а моркву соломкою. Викладіть в каструлю з товстим дном. Налийте рослинне масло і злегка обсмажте овочі, періодично перемішуючи.
Викладіть свинину в каструлю з овочами. Наливати 200-350 мл. Води і тушкуйте свинину до готовності.
У мисочку налийте соєвий соус і викладіть томатну пасту.
Додайте сіль, цукор і оцет 9%.
Додайте в соус подрібнений часник.
Додайте суміш соєвого соусу, томатної пасти, оцту, солі цукру в каструлю зі свининою.