Кропива консервована
(покроковий рецепт з фото)
Кропива містить вітаміни С, А, До і В. З давніх-давен вона застосовується для загоєння ран: як зовнішніх, так і внутрішніх. В їжу кропива використовується як інгредієнт для приготування салатів, начинки і щей.
Пекуча кропива багата каротином, рідкісним вітаміном К, аскорбіновою кислотою. Часто в стравах її змішують зі щавлем. Більш того, в листі кропиви багато хлорофілу, крохмалю та інших корисних речовин і органічних кислот. Поживна цінність кропиви - безперечний!
Як консервувати кропиву? Читайте нижче!
- Кропива - 1 кілограм
- Вода - 330 мілілітрів
1. Зберіть верхівки (три листочка від верхівки зі стеблом) пагонів кропиви. Краще це робити до цвітіння рослини. Не забудьте взяти товсті гумові рукавички, вирушайте тільки в чисту зону.
2. Ретельно промийте листя в холодній воді, поріжте їх і складіть в каструлю.
3. Нарізану кропиву залийте холодною водою з розрахунку: одна частина води на три частини кропиви. Доведіть до кипіння.
4. Закипіле вариво перекладіть в попередньо простерилізовані банки, накрийте кришками (не влаштовувати поки! ) і простерилизуйте. Півлітрові банки стерилізують протягом 20-25 хвилин, літрові - півгодини. Потім загорніть банки стерильними кришками.
Консервована кропива готова!
Приємного апетиту і міцного здоров'я!
Приємного апетиту і міцного здоров'я!