Креветки з соєвим соусом і часником
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти і соєвий соус - це нерозлучна поєднання в азіатській кухні. У моїй родині дуже полюбили страви, в яких є ці продукти. Мені подобається, що подібні рецепти готуються досить просто.
Як гарнір, як завжди, підійде рис з овочами. Подивіться, як приготувати креветки з соєвим соусом і часником на сковороді. Присмак вийде пряний, адже відбуватиметься маринування в меді і імбир. В результаті у вас піде зовсім небагато часу, щоб отримати смачну і поживну страву.
- Мед - 50 грам
- Соєвий соус - 35 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Креветки очищені - 450 грам
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Імбир - 5-10 грам
- Зелена цибуля - 1-2 штук
Зробіть маринад. Подрібніть часник і імбир. Змішайте їх з соєвим соусом і медом. О пів на суміші замаринуйте очищені і промиті креветки. Залиште їх на 15 хвилин в холодильнику.
На сковороді розігрійте масло. Надішліть замариновані креветки смажитися з одного боку близько 45 секунд.
Потім морепродукти переверніть. Влийте маринад. Смажте ще близько 1 хвилини. Додайте дрібно нарізану цибулю.
Креветки готові! Влийте до них маринад зі сковороди і додайте гарнір. Смачного!