Креветки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Креветки багато хто любить. Але найчастіше їх просто відварюють і їдять вприкуску з пивом. Іноді з них роблять салати. Я вам пропоную приготувати креветки в томатному соусі.
Томатний соус, який ми з вами приготуємо, дуже пікантний на смак. Він в міру гоструватий і кислуватий. Такий соус дасть вашим улюбленим креветок особливий і неповторний смак.
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 2 штуки
- Червоний перець чилі - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Креветки - 500 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Лимон, сік - 1/2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
1. Якщо ви купили заморожені відварні креветки, тоді просто необхідно розморозити їх. Якщо у вас креветки свіжі, тоді закип'ятіть воду і киньте креветки на 2 хвилини в киплячу воду. Після цього почистіть їх. Але, один нюанс, залиште в кінці маленький хвостик, як показано на фотографії. Панцир креветок додасть вашій страві особливий «креветочний» смак.
2. Заздалегідь включіть її, щоб вона розігрілася до 180 градусів. Лук і чистий Chesnok. Цибулю дрібно порізати. У гострого перчика зріжте хвостик і видаліть насіння. Поріжте його на шматочки. З помідора зніміть шкірку і поріжте його на шматочки. Всі приготовані овочі, крім цибулі, помістіть в блендер і подрібніть до пюреобразного стану.
3. На сковороді розігрійте оливкову олію. Обсмажте на ньому до прозорості цибулю і додайте креветки і помідорний соус. Додайте в сковороду сіль, перець і лимонний сік і добре перемішайте. Всі разом тушкуйте не більше 2 хвилин.
4. Приготуйте заздалегідь горщики. Сир натріть на середній терці. Креветки разом з соусом розкладіть по горщикам, і рясно посипте тертим сиром. Горщики не закривайте його кришками. Поставте в духовку хвилин на 20. На стіл це блюдо потрібно подавати в гарячому вигляді. Наіпріятнейшего апетиту.