Котлети з креветок
(покроковий рецепт з фото)
Котлети з креветок - це одне з найбільш популярних страв японської кухні. Що, і в Японії роблять котлети Раджу спробувати, смак дуже незвичайний.
Пропоную ближче познайомитися з японською кухнею і приготувати котлети з креветок за цим рецептом. Такі котлети найкраще подавати з японським соусом «Тонкацу», а як гарнір до страви рекомендую приготувати, звичайно ж, Мал. Якщо у вас є всі необхідні інгредієнти - обов'язково спробуйте. Хай щастить!
- Креветки - 500 грам
- Грудинка або бекон - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Зелень - 50-70 грам (петрушка, кріп, цибуля)
- Молоко - 1/4 склянки
- Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Кунжутне насіння - 1 Склянка
1. Розморожуємо креветки, видаляємо у них хвостики.
2. Дрібними шматочками нарізаємо грудинку або бекон. Грудинка (бекон) додасть котлеток м'якості і жирності.
3. Зелень подрібнюємо в блендері або просто дрібно нарізаємо.
4. Креветки, грудинку (бекон) і зелень змішуємо і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
5. Отриману масу ретельно перемішуємо. Потім вбиваємо яйце і вливаємо соєвий соус. Знову перемішуємо всі компоненти. Щоб фарш був потрібної консистенції, і з нього можна було виліпити котлети, всипаємо півсклянки панірувальних сухарів і підливати трохи молока. Ще раз ретельно перемішуємо.
6. З фаршу формуємо плоскі котлетки, після чого паніруємо їх в кунжуті.
7. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло викладаємо котлетки і обсмажуємо з обох сторін на середньому вогні. На кожну сторону піде по 5-7 хвилин.
8. Котлети з креветок готові! Як кажуть японці, Itadakimasu (смачного)!