Kololak
(покроковий рецепт з фото)
Kololak - традиційне блюдо вірменської кухні, яке вимагатиме від Вас деякої вправності і трохи часу, - але результат того вартий! Ці котлетки з "відбитої" яловичини - дуже соковиті і ніжні, неодмінно сподобаються і дорослим і дітям.
Рецепт традиційний автентичний, - тому рекомендую строго слідувати рецептурою.
- Парна яловичина - 1 кілограм
- Зелень - За смаком
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (або горілка)
- Цибуля - 2-3 штук
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Борошно - 12-13 Ст. Ложок(2-3 для фаршу, інше для вимішування)
- Молоко - 0, 5 склянки
- Чорний перець - За смаком
- Вершкове масло - 150 грам

1. Яловичину наріжте тонкими смужками.

2. Добре відбийте м'ясо молоточком, поки воно не перетвориться практично в фарш.

3. Додайте нарізаний кубиком цибулю.

4. Потім яєчні жовтки.

5. Додайте молоко.

6. Потім нарізану зелень.

7. Все добре перемішайте, додайте спеції.

8. Потім борошно.

9. Ще раз все перемішайте.

10. Сформуйте ковбаски, обваляйте їх у борошні і викладіть у форму. Запікайте при 200 градусах 20 хвилин, потім додайте бульйон і запікайте ще 20 хвилин.

12. Смачного!