Kiʙʙex
(покроковий рецепт з фото)
Кіббех - блюдо Близького Сходу, який зазвичай готують з пісної баранини. Робиться просто, виходить дуже ситне, адже в його складі є така крупа як булгур.
Досить цікаве блюдо, щось середнє між люля-кебаб і їжачками. Виглядає дуже цікаво. Якщо боїтеся, що панірування стане сухою, налийте на фольгу трохи водички і прикрийте зверху. Але зазвичай цього не відбувається. Фарш можна взяти на свій розсуд, головне, щоб він був не жирний.
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Манна крупа - 170 грам
- Braai - 15 грам
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Паприка солодка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Вода - 400 мілілітрів (окріп)
- Йогурт - 5 Ст. Ложок
- Огірок - 100 грам (свіжий)
- М'ята - 1/2 чайних ложки (суха)
- Часник - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування кіббех. Шпажки замочити в холодній воді.
Булгур вимийте і залийте окропом. Закрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
Поставте на середній вогонь і варіть до випарювання води. На це піде приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню і остудіть.
Покладіть фарш в миску. Очистіть цибулю і дрібно поріжте, додайте його в фарш.
Додайте до фаршу паприку, сіль і чорний перець. Ретельно перемішайте.
Розділи крупи 3 частини. Дві частини додайте до фаршу і ретельно перемішайте.
Кінзу вимийте і дрібно поріжте. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте зелень і часник до отриманого фаршу і перемішайте.
Розділіть отриманий фарш на 12 рівних частин. Сформуйте з них фрикадельки і обваляйте кожну в відкладеному булгуром.
Застелите фольгою грати для духовки і змастіть її рослинним маслом. Нанизати на кожну шпажку по три фрикадельки і викладіть їх на фольгу.
Готуйте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.
Для соусу в сметану додайте натерті огірок і один зубчик часнику, м'яту і перемішайте. Додати сіль за смаком.
Кеббех подавайте до столу гарячим з соусом і зеленню.
Смачного!