Кавурдок
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Національна страва таджицької кухні є печеня з баранини з овочами і картоплею. Дуже ситне і смачне, але дуже просте в приготуванні. Раджу подивитись, як приготувати кавурдок.
Опис приготування:
Кавурдок в перекладі з Таджицького - це"Печеня" . Готують таке спекотне з баранини. Це може бути бараняча лопатка, грудинка или шея. Обов'язково в цій страві присутній картопля, а ось овочі можуть бути різними. Наприклад, помідори цілком можна замінити болгарським перцем, за бажанням можна додати часник і гострий перець. Готується це блюдо дуже просто, воно вийде навіть у молодої господині.
- Баранина - 150 грам
- Картопля - 200 грам
- Морква - 40 грам
- Помідори - 75 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Баранину (грудинку, корейку, лопатки) промиваємо та нарізаємо шматочками вагою приблизно по 40-50 грамів. Обсмажте м'ясо до появи"рум'янцю" . Я буду готувати в мультиварці, але ви можете і просто на плиті.
Цибулю очистіть, помийте, наріжте невеликими шматочками (кубиками) і теж додайте до м'яса, обсмажте разом.
Тепер беремо морква. Моєму її і очищаємо, нарізаємо брусочками і додаємо до решти інгредієнтів. Також не забудьте і про помідори. Наріжте їх кубиками і викласти слідом за морквиною.
Обов'язково посоліть і поперчіть! Картоплю очистіть і поріжте кубиками. Влийте води стільки, щоб та покривала картоплю. Гасіть все 30-40 хвилин (практично до випаровування рідини).
При подачі посипте готову страву зеленню. Смачного!