Рецепт Кавурдок фото

Кавурдок
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Національна страва таджицької кухні є печеня з баранини з овочами і картоплею. Дуже ситне і смачне, але дуже просте в приготуванні. Раджу подивитись, як приготувати кавурдок.

Опис приготування:

Кавурдок в перекладі з Таджицького - це"Печеня" . Готують таке спекотне з баранини. Це може бути бараняча лопатка, грудинка или шея. Обов'язково в цій страві присутній картопля, а ось овочі можуть бути різними. Наприклад, помідори цілком можна замінити болгарським перцем, за бажанням можна додати часник і гострий перець. Готується це блюдо дуже просто, воно вийде навіть у молодої господині.

  • Баранина - 150 грам
  • Картопля - 200 грам
  • Морква - 40 грам
  • Помідори - 75 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
кавурдок - фото крок 1
Баранину (грудинку, корейку, лопатки) промиваємо та нарізаємо шматочками вагою приблизно по 40-50 грамів. Обсмажте м'ясо до появи"рум'янцю" . Я буду готувати в мультиварці, але ви можете і просто на плиті.
кавурдок - фото крок 2
Цибулю очистіть, помийте, наріжте невеликими шматочками (кубиками) і теж додайте до м'яса, обсмажте разом.
кавурдок - фото крок 3
Тепер беремо морква. Моєму її і очищаємо, нарізаємо брусочками і додаємо до решти інгредієнтів. Також не забудьте і про помідори. Наріжте їх кубиками і викласти слідом за морквиною.
кавурдок - фото крок 4
Обов'язково посоліть і поперчіть! Картоплю очистіть і поріжте кубиками. Влийте води стільки, щоб та покривала картоплю. Гасіть все 30-40 хвилин (практично до випаровування рідини).
кавурдок - фото крок 5
При подачі посипте готову страву зеленню. Смачного!

Схожі рецепти