Рецепт Капуста з баклажанами фото

Капуста з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі , Капуста , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Капуста з баклажанами - досить рідкісне блюдо, але як і будь-яку страву, в рецепт якого входять баклажани, воно смачне і корисне. Це легке овочеве блюдо може бути прекрасним гарніром до свинини.

Опис приготування:

Рецепт капусти з баклажанами я винайшла сама. Це сталося після того, як я повернулася додому з відпочинку в Болгарії. Там в якомусь ресторані капусту з баклажанами, приготовлену приблизно таким способом, подали як гарнір до, здається, свинині. Ідея такого овочевого гарніру мені дуже сподобалася, тому по поверненню додому я спробувала повторити те, що виконав болгарський кухар. На щастя, повторити було нескладно - капуста з баклажанами готується дуже просто, ніяких секретів і тонкощів в приготуванні немає. Дуже цікаве поєднання двох простих і доступних овочів - рекомендую спробувати. Отже, для всіх зацікавлених - розповідаю і показую, як приготувати капусту з баклажанами. Удачі в приготуванні!

  • Капуста - 500 грам
  • Баклажан - 1 штука
  • Морква - 2 штуки (середні)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (великі)
  • Масло оливкове - 70 мілілітрів(40 мл для обсмажування капусти, 30 для - баклажан)
  • Зелень - 1 За смаком
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - 1 За смаком
капуста з баклажанами - фото крок 1
Цибуля ріпчаста порізати кубиками
капуста з баклажанами - фото крок 2
Капусту порізати крупною соломкою
капуста з баклажанами - фото крок 3
На розігріту сковороду налити частину масла і обсмажити половину цибулі до золотистого кольору
капуста з баклажанами - фото крок 4
Додати капусту і смажити до напівготовності
капуста з баклажанами - фото крок 5
У глибокому сотейнику обсмажити цибулю, що залишився
капуста з баклажанами - фото крок 6
Додати крупно натерту моркву і обсмажувати 5-7 хвилин
капуста з баклажанами - фото крок 7
Додати кубиками нарізані баклажани, смажити ще 5-7 хвилин до напівготовності
капуста з баклажанами - фото крок 8
З'єднати капусту і баклажани, посолити, додати томатну пасту, розведену склянкою води, додати спеції і тушкувати під кришкою до готовності ще 15-20 хвилин. Капуста з баклажанами подається як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти