Качка на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний рецепт для тих, хто вважає за краще готувати на природі. Качка фарширується апельсинами і яблуками, а потім запікається на мангалі. Виходить настільки смачно, що складно описати словами!
Ділюся з вами простим рецептом приготування качки на мангалі. Тушку слід підготувати і замаринувати з вечора. Також можете заздалегідь приготувати медово-лимонний соус. До речі, в нього дуже смачно вмочати вже приготовлену качку. Вдалого приготування!
- Качка - 1 штука (тушка весом 1 кг.)
- Вино біле - 2 склянки (солодке)
- Мед - 0, 5 склянки
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Яблука - 2 штуки
- Апельсини - 2 штуки
- Спеції - За смаком
Попередньо промийте тушку качки, попатраєте її зсередини. Натріть з усіх боків спеціями, перекладіть в глибоку ємність і залийте вином. Залиште маринуватися на ніч.
Перед запіканням на мангалі, начините тушку птиці часточками апельсина (без шкірки) і яблуками.
В сотейнике сварите соус, для цього вам знадобляться: мед, соєвий соус, цедра і сік лимона. Варіть 10-15 хвилин до загустіння.
Полийте качку половиною приготованого соусу. Акуратно протягніть шампура, щоб надійно зафіксувати качку на мангалі. Смажте близько години на тліючих вугіллі, постійно повертаючи тушку різними сторонами.
Готова качка набуває красиву карамельну корочку і прекрасний аромат. Смачного!