Рецепт Качка на мангалі фото

Качка на мангалі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Фрукти , Яблука , Апельсин , Качка , Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Прекрасний рецепт для тих, хто вважає за краще готувати на природі. Качка фарширується апельсинами і яблуками, а потім запікається на мангалі. Виходить настільки смачно, що складно описати словами!

Опис приготування:

Ділюся з вами простим рецептом приготування качки на мангалі. Тушку слід підготувати і замаринувати з вечора. Також можете заздалегідь приготувати медово-лимонний соус. До речі, в нього дуже смачно вмочати вже приготовлену качку. Вдалого приготування!

  • Качка - 1 штука (тушка весом 1 кг.)
  • Вино біле - 2 склянки (солодке)
  • Мед - 0, 5 склянки
  • Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Яблука - 2 штуки
  • Апельсини - 2 штуки
  • Спеції - За смаком
качка на мангалі - фото крок 1
Попередньо промийте тушку качки, попатраєте її зсередини. Натріть з усіх боків спеціями, перекладіть в глибоку ємність і залийте вином. Залиште маринуватися на ніч.
качка на мангалі - фото крок 2
Перед запіканням на мангалі, начините тушку птиці часточками апельсина (без шкірки) і яблуками.
качка на мангалі - фото крок 3
В сотейнике сварите соус, для цього вам знадобляться: мед, соєвий соус, цедра і сік лимона. Варіть 10-15 хвилин до загустіння.
качка на мангалі - фото крок 4
Полийте качку половиною приготованого соусу. Акуратно протягніть шампура, щоб надійно зафіксувати качку на мангалі. Смажте близько години на тліючих вугіллі, постійно повертаючи тушку різними сторонами.
качка на мангалі - фото крок 5
Готова качка набуває красиву карамельну корочку і прекрасний аромат. Смачного!

Схожі рецепти