Холодець з овочів
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення, Вагітним і годуючим, Для діабетиків
Холодець - одна з улюблених багатьма холодних закусок, яка актуальна на будь-якому святковому столі в будь-який час року! впевнена, що багато хто вже готували, але із задоволенням поділюся і своїм рецептом!
Одна з головних хитрощів мого заливного, що я ніколи не варю морква або буряк, не купую горошок з кукурудзою! Я всього лише беру набір овочів в пакеті, які мені подобаються за складом, кольором та смаком! Це дуже зручно і, до того ж, не дуже дорого! Спробуйте, і ви точно так будете робити ще не раз! А тепер розповім докладно, як приготувати заливне з овочів.
- Овочева суміш - 400 грам (мексиканська без рису або будь-яка інша)
- Грудка куряча - 1 штука (філе)
- Желатин швидкорозчинний - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Куряче яйце - 2 штуки (для декору)
- Яйце перепелине - 4 штуки (для декору)
- Зелень - За смаком (для декору)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я вибрала мексиканську суміш овочів з солодким перцем. Філе курячої грудки заздалегідь відваріть в підсоленій за смаком воді. Грудку дістаньте, штам бульйон. Будемо готувати холодець на бульйоні, не на водах. Яйця заздалегідь відваріть. На запропоноване кількість інгредієнтів у мене вийшло 2 глибокі тарілочки заливного, діаметром 20-22 см.
Першим шаром викладіть шматочки курячої грудки.
Овочі тушкуйте на сковороді 5-7 хв. В невеликій кількості підсоленої за смаком води. Спробуйте на смак, щоб всі були готові. Потім процідіть їх від зайвої вологи і викладіть другим шаром на курку.
Відповідно до інструкції на упаковці приготуйте желатин. З 10 грам швидкорозчинного желатину потрібно взяти 500 мл рідини. Відміряємо 500 мл чистого бульйону і розчиняємо в ньому желатин. Якщо бульйон вже охолов, то його потрібно трохи нагріти і помішуючи розчинити желатин. 500 мл вистачило якраз на 2 тарілки холодцю. Ділимо навпіл, розливаємо по тарілочках. Очищаємо яйця і кладемо в кожну тарілку одне куряче і 2 перепелиних. Це буде сімейка поросят. Прибираємо заливне в холодильник на 3-4 години до повного застигання.
Коли холодець буде готово, залишиться лише додати декор! Очі поросятам я зробила з бутончиків гвоздики, а п'ят і вушка з мандариновою шкурки. Вушка - трикутники, вирізані ножем, а п'ят вирізаємо трубочкою для напоїв. Клеєм до яйцю на сметану або майонез. Обов'язково попередьте всіх, щоб прибрали декор перед вживанням. Шпажкою або зубочисткою зробіть в холодці лунки і вставте свіжу зелень.
Смачного!