Холодець з креветок
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане і дивовижне блюдо для справжніх гурманів! Холодець з креветок готується за принципом будь-якого іншого заливного, тільки виходить набагато смачніше. Спробуйте.
Хочу попередити вас, що якщо ви будете використовувати заморожені креветки, то у вас не вийде ніякого бульйону. Це буде вариво з консервантів і барвників. Тому настійно рекомендую вам використовувати хороші мало морожені або свіжі креветки. На щастя, Зараз їх легко знайти в будь-якому великому супермаркеті. Прості заморожені креветки в пакетах більше підійде для салатів, де вони не найважливіший інгредієнт і поєднуються ще з іншими. Але бульйон для холодцю вариться з креветок, і тому це вже зовсім інша розязик. І інший смак. Заради експерименту можете спробувати зварити заморожені креветки з холодильників, спробуйте бульйон… чи варто взагалі говорити про якусь різниці? Він навіть за кольором вам не підійде. А креветки свіжі або мало морожені, насичені смаком і не оброблені штучними консервантами і барвниками сподобаються вам одним своїм запахом! Уявіть, яким ароматним вийде саме заливне з креветок!
Приступимо.
1. Якщо ваші креветки в панцирах, чистий ги.
2. У каструлю налийте води і доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить, посоліть і поперчіть її, закиньте креветки.
3. В окремій каструльці зваріть морква. Можете варити її в мундирі.
4. Після другого закипання поварите креветки ще дві хвилини і дістаньте з каструлі.
5. Складіть креветки в чашку і поставте в прохолодне місце. Наприклад, біля вікна або на балконі, якщо немає морозу.
6. Штам Бульйон. Потім, вже чистий, знову поверніть в каструлю, варіть на середньому вогні, додаючи желатин і розмішуючи його. Варіть так до повного розчинення желатину.
7.Моркву наріжте тонкою соломкою або форменими кружечками, для краси заливного.
8. Приготуйте форму, в якій хочете подавати заливне з креветок.
9. Складіть туди креветки, морква і гілочки свіжої зелені.
10. Залийте бульйоном і відправте в холодильник застигати.
11. Застигає заливне з креветок мінімум півтори години.
Смачного!
- Бульйон з креветок - 1 літр
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Креветки - 0, 5 кілограма (не беріть заморожені креветки, візьміть в хорошому рибному магазині пів кіло справжніх свіжих або мало морожених креветок.)
- Морква - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком
Приступимо.
1. Якщо ваші креветки в панцирах, чистий ги.
2. У каструлю налийте води і доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить, посоліть і поперчіть її, закиньте креветки.
3. В окремій каструльці зваріть морква. Можете варити її в мундирі.
4. Після другого закипання поварите креветки ще дві хвилини і дістаньте з каструлі.
5. Складіть креветки в чашку і поставте в прохолодне місце. Наприклад, біля вікна або на балконі, якщо немає морозу.
6. Штам Бульйон. Потім, вже чистий, знову поверніть в каструлю, варіть на середньому вогні, додаючи желатин і розмішуючи його. Варіть так до повного розчинення желатину.
7.Моркву наріжте тонкою соломкою або форменими кружечками, для краси заливного.
8. Приготуйте форму, в якій хочете подавати заливне з креветок.
9. Складіть туди креветки, морква і гілочки свіжої зелені.
10. Залийте бульйоном і відправте в холодильник застигати.
11. Застигає заливне з креветок мінімум півтори години.
Смачного!