Хліб з в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Тонка хрустка скоринка і ніжний м'якуш з в'яленими помідорами - рецепт такого хліба з хочу вам сьогодні запропонувати. Дивовижний домашній хліб, який можна їсти не тільки з супом, але з чаєм або кавою.
В'ялені помідори можна купити в магазині або приготувати самим, що набагато дешевше. При виготовленні такого хліба потрібно врахувати, що кількість борошна може змінюватися в більшу або меншу сторону в залежності від її вологості. Час випічки залежить від вашої духовки. Молоко можна замінити водою. А замість свіжих дріжджів взяти сухі, їх потрібно 7-8 грам. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить буханець хліба вагою 650-700 грам.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400-450 грам
- В'ялені помідори - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування хліба з в'яленими помідорами.
У глибоку миску викладіть дріжджі.
Додайте сіль і цукор.
Налийте тепле молоко.
Додайте розтоплене вершкове масло.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Миску з тестом накрийте рушником і поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно значно збільшиться в об'ємі.
Після дістаньте тісто з миски. Обімніть і розкачайте в пласт. В'ялені помідори наріжте і розкладіть по пласту тіста.
Тест Умовний Виберіть шар з трьох частин. Однією частиною накрийте пласт.
Потім іншою частиною накрийте пласт.
Поверніть тісто валиком.
Викладіть у форму для випічки. Дайте постояти 20-25 хвилин.
Випікайте хліб в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 40-45 хвилин до золотистої скоринки. Готовий хліб з в'яленими помідорами дістаньте з форми, трохи охолодіть і подавайте до столу.