Рецепт Хліб з в'яленими помідорами фото

Хліб з в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Помідор , В'ялені помідори
Пісні страви
Для дітей
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Тонка хрустка скоринка і ніжний м'якуш з в'яленими помідорами - рецепт такого хліба з хочу вам сьогодні запропонувати. Дивовижний домашній хліб, який можна їсти не тільки з супом, але з чаєм або кавою.

Опис приготування:

В'ялені помідори можна купити в магазині або приготувати самим, що набагато дешевше. При виготовленні такого хліба потрібно врахувати, що кількість борошна може змінюватися в більшу або меншу сторону в залежності від її вологості. Час випічки залежить від вашої духовки. Молоко можна замінити водою. А замість свіжих дріжджів взяти сухі, їх потрібно 7-8 грам. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить буханець хліба вагою 650-700 грам.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 20 грам (свіжі)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 400-450 грам
  • В'ялені помідори - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування хліба з в'яленими помідорами.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 2
У глибоку миску викладіть дріжджі.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 3
Додайте сіль і цукор.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 4
Налийте тепле молоко.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 5
Додайте розтоплене вершкове масло.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 6
Всипте просіяне борошно.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 7
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 8
Миску з тестом накрийте рушником і поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно значно збільшиться в об'ємі.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 9
Після дістаньте тісто з миски. Обімніть і розкачайте в пласт. В'ялені помідори наріжте і розкладіть по пласту тіста.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 10
Тест Умовний Виберіть шар з трьох частин. Однією частиною накрийте пласт.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 11
Потім іншою частиною накрийте пласт.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 12
Поверніть тісто валиком.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 13
Викладіть у форму для випічки. Дайте постояти 20-25 хвилин.
хліб з в'яленими помідорами - фото крок 14
Випікайте хліб в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 40-45 хвилин до золотистої скоринки. Готовий хліб з в'яленими помідорами дістаньте з форми, трохи охолодіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти