Гуляш з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Справжній угорський гуляш - смачне блюдо! Не уявляю його без сушеної червоної паприки, м'якої розвареної яловичини і болгарського перцю. У сезон овочів гуляш виходить особливо ароматним.
Як приготувати гуляш з болгарським перцем?
1. Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками. Виберіть жилки і пленочки.
2. Цибулину і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник подрібніть.
3. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки, наріжте великими півкільцями.
4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки. Якщо не лінуйтеся, зніміть шкірку, опустивши помідор на пару хвилин в окріп. Наріжте великими кубиками.
5. Картоплю промийте, очистіть, наріжте великими кубиками. Відмінно в гуляш виглядає маленька свіжа картопелька. Її навіть можна не чистити і не різати, просто гарненько промити.
6. У великій каструлі з товстими стінками нагрійте рослинну олію або розтопіть жир.
7. Викладіть в сковороду цибулю і обсмажте, помішуючи, до золотистого кольору.
8. Зменшіть вогонь і всипте мелену паприку. Постійно помішуйте.
9. Додайте м'ясо і перемішайте так, щоб шматочки м'яса були в паприці.
10. Обсмажте на повільному вогні. М'ясо має придбати ніжно-коричневий відтінок.
11. Потім додайте лавровий лист, кмин, сіль, перець і подрібнений часник.
12. Додайте води - стільки, щоб вона покрила інгредієнти. Залиште гаситися на середньо-слабкому вогні на 30-40 хвилин.
13. По закінченню зазначеного часу додайте болгарський перець, помідори і картоплю. Додайте води, якщо потрібно (стільки, щоб все було нею вкрите) і готуйте ще півгодини. Готове м'ясо і овочі повинні бути м'якими.
Гуляш з болгарським перцем готовий!
Подавати гуляш бажано зі сметаною, рубаною петрушкою і білим хлібом. Хліб можна вмочати в соус і з'їсти це чудове блюдо до останньої краплі.
Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Паприка червона сушена - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія або жир - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Картопля - 1 кілограм
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
1. Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками. Виберіть жилки і пленочки.
2. Цибулину і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник подрібніть.
3. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки, наріжте великими півкільцями.
4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки. Якщо не лінуйтеся, зніміть шкірку, опустивши помідор на пару хвилин в окріп. Наріжте великими кубиками.
5. Картоплю промийте, очистіть, наріжте великими кубиками. Відмінно в гуляш виглядає маленька свіжа картопелька. Її навіть можна не чистити і не різати, просто гарненько промити.
6. У великій каструлі з товстими стінками нагрійте рослинну олію або розтопіть жир.
7. Викладіть в сковороду цибулю і обсмажте, помішуючи, до золотистого кольору.
8. Зменшіть вогонь і всипте мелену паприку. Постійно помішуйте.
9. Додайте м'ясо і перемішайте так, щоб шматочки м'яса були в паприці.
10. Обсмажте на повільному вогні. М'ясо має придбати ніжно-коричневий відтінок.
11. Потім додайте лавровий лист, кмин, сіль, перець і подрібнений часник.
12. Додайте води - стільки, щоб вона покрила інгредієнти. Залиште гаситися на середньо-слабкому вогні на 30-40 хвилин.
13. По закінченню зазначеного часу додайте болгарський перець, помідори і картоплю. Додайте води, якщо потрібно (стільки, щоб все було нею вкрите) і готуйте ще півгодини. Готове м'ясо і овочі повинні бути м'якими.
Гуляш з болгарським перцем готовий!
Подавати гуляш бажано зі сметаною, рубаною петрушкою і білим хлібом. Хліб можна вмочати в соус і з'їсти це чудове блюдо до останньої краплі.
Смачного!