Рецепт Гуляш з болгарським перцем фото

Гуляш з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
Овочі, Болгарський перець
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Справжній угорський гуляш - смачне блюдо! Не уявляю його без сушеної червоної паприки, м'якої розвареної яловичини і болгарського перцю. У сезон овочів гуляш виходить особливо ароматним.

Як приготувати гуляш з болгарським перцем?

1. Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками. Виберіть жилки і пленочки.

2. Цибулину і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник подрібніть.

3. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки, наріжте великими півкільцями.

4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки. Якщо не лінуйтеся, зніміть шкірку, опустивши помідор на пару хвилин в окріп. Наріжте великими кубиками.

5. Картоплю промийте, очистіть, наріжте великими кубиками. Відмінно в гуляш виглядає маленька свіжа картопелька. Її навіть можна не чистити і не різати, просто гарненько промити.

6. У великій каструлі з товстими стінками нагрійте рослинну олію або розтопіть жир.

7. Викладіть в сковороду цибулю і обсмажте, помішуючи, до золотистого кольору.

8. Зменшіть вогонь і всипте мелену паприку. Постійно помішуйте.

9. Додайте м'ясо і перемішайте так, щоб шматочки м'яса були в паприці.

10. Обсмажте на повільному вогні. М'ясо має придбати ніжно-коричневий відтінок.

11. Потім додайте лавровий лист, кмин, сіль, перець і подрібнений часник.

12. Додайте води - стільки, щоб вона покрила інгредієнти. Залиште гаситися на середньо-слабкому вогні на 30-40 хвилин.

13. По закінченню зазначеного часу додайте болгарський перець, помідори і картоплю. Додайте води, якщо потрібно (стільки, щоб все було нею вкрите) і готуйте ще півгодини. Готове м'ясо і овочі повинні бути м'якими.

Гуляш з болгарським перцем готовий!

Подавати гуляш бажано зі сметаною, рубаною петрушкою і білим хлібом. Хліб можна вмочати в соус і з'їсти це чудове блюдо до останньої краплі.

Смачного!

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Паприка червона сушена - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія або жир - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 1 кілограм
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
Як приготувати гуляш з болгарським перцем?

1. Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками. Виберіть жилки і пленочки.

2. Цибулину і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник подрібніть.

3. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки, наріжте великими півкільцями.

4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки. Якщо не лінуйтеся, зніміть шкірку, опустивши помідор на пару хвилин в окріп. Наріжте великими кубиками.

5. Картоплю промийте, очистіть, наріжте великими кубиками. Відмінно в гуляш виглядає маленька свіжа картопелька. Її навіть можна не чистити і не різати, просто гарненько промити.

6. У великій каструлі з товстими стінками нагрійте рослинну олію або розтопіть жир.

7. Викладіть в сковороду цибулю і обсмажте, помішуючи, до золотистого кольору.

8. Зменшіть вогонь і всипте мелену паприку. Постійно помішуйте.

9. Додайте м'ясо і перемішайте так, щоб шматочки м'яса були в паприці.

10. Обсмажте на повільному вогні. М'ясо має придбати ніжно-коричневий відтінок.

11. Потім додайте лавровий лист, кмин, сіль, перець і подрібнений часник.

12. Додайте води - стільки, щоб вона покрила інгредієнти. Залиште гаситися на середньо-слабкому вогні на 30-40 хвилин.

13. По закінченню зазначеного часу додайте болгарський перець, помідори і картоплю. Додайте води, якщо потрібно (стільки, щоб все було нею вкрите) і готуйте ще півгодини. Готове м'ясо і овочі повинні бути м'якими.

Гуляш з болгарським перцем готовий!

Подавати гуляш бажано зі сметаною, рубаною петрушкою і білим хлібом. Хліб можна вмочати в соус і з'їсти це чудове блюдо до останньої краплі.

Смачного!

Схожі рецепти