Grissini
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Grissini - дуже смачні хрусткі хлібні палички, дуже поширені в Італії. Гриссини подають як закуску до найрізноманітніших страв і напоїв.
Опис приготування:
Якщо ви коли-небудь бували в Італії або їли в хорошому італійському ресторані, то напевно знаєте, що італійці нерідко ще перед тим, як подати головні страви, ставлять на стіл гриссини - хрусткі палички з дріжджового тіста. Ними ж нерідко і завершується трапеза - їх приносять разом з сиром і вином в кінці прийому їжі. У багатьох коктейль-барах гриссини подають як універсальну закуску до будь-якого роду алкогольним коктейлів. Коротше, гриссини - це настільки класна і універсальна штука, що опанувати рецептом приготування цих паличок варто кожному. Благо рецепт гриссини дуже простий і зрозумілий
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 10 грам
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
У теплій воді розчиняємо сіль і цукор.
В ту ж воду додаємо дріжджі, розчиняємо.
Додаємо спершу половину борошна, орегано і оливкове масло. Гарненько перемішуємо, після чого підмішуємо половину борошна і замішуємо тісто.
Місимо тісто на присипаної борошном поверхні, поки воно не перестане липнути до рук. Потім залишаємо тісто в теплому місці - нехай підходить. На це піде ще хвилин 20-30.
Коли тісто підійде, його потрібно буде гарненько обмять і залишити ще хвилин на 10. Потім розділяємо тісто на 4 частини, кожну з яких ділимо ще на 5 частин. З кожної скочується довгасту паличку в формі гриссини (см. Фото). Довжину визначайте самі (хтось любить довше, хтось коротше), однак майте на увазі, що тісто ще підійде, і палички трохи збільшаться.
Випікаємо гриссини приблизно 20-25 хвилин при 240 градусах. Потім дістаємо з духовки, охолоджуємо - і можна подавати. Смачного!