Рецепт Grissini фото

Grissini
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Grissini - дуже смачні хрусткі хлібні палички, дуже поширені в Італії. Гриссини подають як закуску до найрізноманітніших страв і напоїв.

Опис приготування:

Якщо ви коли-небудь бували в Італії або їли в хорошому італійському ресторані, то напевно знаєте, що італійці нерідко ще перед тим, як подати головні страви, ставлять на стіл гриссини - хрусткі палички з дріжджового тіста. Ними ж нерідко і завершується трапеза - їх приносять разом з сиром і вином в кінці прийому їжі. У багатьох коктейль-барах гриссини подають як універсальну закуску до будь-якого роду алкогольним коктейлів. Коротше, гриссини - це настільки класна і універсальна штука, що опанувати рецептом приготування цих паличок варто кожному. Благо рецепт гриссини дуже простий і зрозумілий

  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Цукровий пісок - 10 грам
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Оливкова олія - 20 мілілітрів
Grissini - фото крок 1
У теплій воді розчиняємо сіль і цукор.
Grissini - фото крок 2
В ту ж воду додаємо дріжджі, розчиняємо.
Grissini - фото крок 3
Додаємо спершу половину борошна, орегано і оливкове масло. Гарненько перемішуємо, після чого підмішуємо половину борошна і замішуємо тісто.
Grissini - фото крок 4
Місимо тісто на присипаної борошном поверхні, поки воно не перестане липнути до рук. Потім залишаємо тісто в теплому місці - нехай підходить. На це піде ще хвилин 20-30.
Grissini - фото крок 5
Коли тісто підійде, його потрібно буде гарненько обмять і залишити ще хвилин на 10. Потім розділяємо тісто на 4 частини, кожну з яких ділимо ще на 5 частин. З кожної скочується довгасту паличку в формі гриссини (см. Фото). Довжину визначайте самі (хтось любить довше, хтось коротше), однак майте на увазі, що тісто ще підійде, і палички трохи збільшаться.
Grissini - фото крок 6
Випікаємо гриссини приблизно 20-25 хвилин при 240 градусах. Потім дістаємо з духовки, охолоджуємо - і можна подавати. Смачного!