Гасконское масло
(покроковий рецепт з фото)
Таке гасконское масло, напевно, більше припаде до смаку чоловічій половині. Воно - ситне, калорійне і ароматне. Спробуйте, вам точно сподобається.
Гасконское масло готується з смальцю, часнику і спецій. Часник треба ошпарити, потім перетерти з іншими інгредієнтами. Таке масло добре на сухариках, хліба або чіпсів. Зберігайте його не більше двох тижнів в холодильнику. Удачі в приготуванні!
- Часник - 13-15 зубчиків
- Свинячий або яловичий жир - 150 кілограм
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка

1. Приготуємо продукти.

2. Часник очистити, вимити.

3. Кладемо часник в солону воду. Доводимо до кипіння.

4. Варимо на середньому вогні 1 хвилину.

5. Відціджуємо часник від рідини, даємо трохи охолонути.

6. Беремо плоску тарілочку, вилочкою тиснемо часник. Це легко робиться, часник досить м'який після варіння.

7. У глибоку тару кладемо смалець, часник роздавлений, сіль, перець чорний мелений. Змішуємо.

8. Гасконское масло готове. Зберігати в холодильнику в щільно закритій тарі.