Фарш у виноградному листі
(покроковий рецепт з фото)
Фарш у виноградному листі - дуже смачне і пряне блюдо! Листя можна взяти свіжі або консервовані, знайдете їх в магазині.
Виноградне листя треба промити і зрізати тверді хвостики. Листя використовуйте мариновані або, якщо є можливість, свіжі. Начинку готуємо з м'ясного фаршу, вареного рису, ріпчастої цибулі, зелені і спецій. Фаршируємо листя і тушкуємо їх протягом півгодини.
- Базилік свіжий - 5 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 5 грам
- Перець круглозерністий - 300 грам
- Сіль - 5 грам
- Виноградне листя свіжі - 1 кілограм
- М'ята свіжа - 5 грам
- Петрушка свіжа - 10 грам
- Свинина м'якоть - 600 грам
- Кріп свіжий - 10 грам
Підготуємо необхідні інгредієнти: жирну м'якоть свинини, ріпчаста цибуля, Мал, виноградне листя, базилік, м'яту, петрушку, кріп, сіль і перець. Рис відварити до напівготовності в підсоленій воді, на це піде хвилин 10 після закипання води.
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Посолити і поперчити.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
Подрібнити всю зелень - базилік, петрушку, кріп і м'яту. Додати разом з нарізаною цибулею в свинячий фарш.
Відварений рис додати в фарш і розмішати.
Виноградне листя помити, зрізати хвостики, щоб зручно було загортати. Брати трохи фаршу і загортати в виноградне листя по типу голубців.
Укласти фарш в листі в сотейник, налити трохи гарячої води і, накривши кришкою, гасити близько 30 хвилин спочатку на середньому, а потім на повільному вогні.
Подавати до столу з йогуртом, сметаною або овочами!