Рецепт Фарш у виноградному листі фото

Фарш у виноградному листі
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Фарш у виноградному листі - дуже смачне і пряне блюдо! Листя можна взяти свіжі або консервовані, знайдете їх в магазині.

Опис приготування:

Виноградне листя треба промити і зрізати тверді хвостики. Листя використовуйте мариновані або, якщо є можливість, свіжі. Начинку готуємо з м'ясного фаршу, вареного рису, ріпчастої цибулі, зелені і спецій. Фаршируємо листя і тушкуємо їх протягом півгодини.

  • Базилік свіжий - 5 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець чорний мелений - 5 грам
  • Перець круглозерністий - 300 грам
  • Сіль - 5 грам
  • Виноградне листя свіжі - 1 кілограм
  • М'ята свіжа - 5 грам
  • Петрушка свіжа - 10 грам
  • Свинина м'якоть - 600 грам
  • Кріп свіжий - 10 грам
фарш у виноградному листі - фото крок 1
Підготуємо необхідні інгредієнти: жирну м'якоть свинини, ріпчаста цибуля, Мал, виноградне листя, базилік, м'яту, петрушку, кріп, сіль і перець. Рис відварити до напівготовності в підсоленій воді, на це піде хвилин 10 після закипання води.
фарш у виноградному листі - фото крок 2
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Посолити і поперчити.
фарш у виноградному листі - фото крок 3
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
фарш у виноградному листі - фото крок 4
Подрібнити всю зелень - базилік, петрушку, кріп і м'яту. Додати разом з нарізаною цибулею в свинячий фарш.
фарш у виноградному листі - фото крок 5
Відварений рис додати в фарш і розмішати.
фарш у виноградному листі - фото крок 6
Виноградне листя помити, зрізати хвостики, щоб зручно було загортати. Брати трохи фаршу і загортати в виноградне листя по типу голубців.
фарш у виноградному листі - фото крок 7
Укласти фарш в листі в сотейник, налити трохи гарячої води і, накривши кришкою, гасити близько 30 хвилин спочатку на середньому, а потім на повільному вогні.
фарш у виноградному листі - фото крок 8
Подавати до столу з йогуртом, сметаною або овочами!

Схожі рецепти