Долма у виноградному листі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для приготування долми використовують підготовлений фарш. Найчастіше долму роблять з яловичини або свинини. Спробуйте зробити долму на основі курячого м'яса. Вам повинно дуже сподобатися!
Опис приготування:
Встановити, де саме вперше стали готувати долму, практично неможливо. Вона була популярна серед народів Османської імперії, її готували і готують в Росії, Туреччини, на Балканах, в Азербайджані, Вірменії, Грузії, Єгипті, Греції і багатьох інших країнах усього світу. Долму відносять до східної кухні, найчастіше під цим назва розуміють м'ясне блюдо в виноградному листі. Листя теж особливі… але про все по порядку, читайте мій рецепт, як приготувати долму в виноградному листі.
- Куряче м'ясо - 800 грам
- Мал - 4-5 Ст. Ложок (в сирому вигляді. Мал слід відварити до напівготовності.)
- Ріпчасту ЛКУ - 1 штука (велика)
- Виноградне листя - 30 штук
- Бульйон курячий - 1 літрів
Куряче м'ясо перекрутити в фарш. Дрібно наріжте цибулю. Злегка проварені рис (напівсирої) відкиньте на сито. Дайте стекти рідини. Остиглий рис додайте до фаршу.
До фаршу додайте сіль, спеції до східних страв. Vbeyte 1 яйце, вимішайте добре фарш. Ось фарш для долми і готовий.
Для приготування долми в магазинах продають підготовлені листки. Я беру листочки, заготовлені мною з літа. У мене морожені листя винограду, без солі. Вимочувати їх не потрібно. Якщо ваші листи приготовлені в розсолі, їх потрібно попередньо вимочити, щоб видалити зайву сіль. На листочок винограду (обріжте ніжку листя) викладіть котлетку з підготовленого фаршу.
Загорніть так, щоб листочок щільно закрив котлетку, майже конвертиком звертаємо.
У нас виходить велика кількість долмінок.
Покладіть їх в каструльку. Залийте водою або курячим бульйоном.
Поставте на плиту, на низькому вогні варите близько 40 хвилин. Помішувати або втручатися в процес приготування не треба. Бульйон у мене був солоний. Сіль я вже не використовувала. Фарш ми солили окремо.
Для подачі долми слід приготувати сметанний соус. Для цього змішайте сметану з волоським горіхом. Додайте солі і спецій за смаком. Перемішайте. Соус готовий!
Для подачі долми слід приготувати сметанний соус. Для цього змішайте сметану з волоським горіхом. Додайте солі і спецій за смаком. Перемішайте. Соус готовий!
Коли страва буде готове, викладайте на тарілку тільки саму долму, бульйон-юшку я вже не використовую. Окремо подайте сметанний соус.