Дімляма
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Дімляма». Приготувати Дімляма зовсім не складно, а виходить страва ситним, ароматним і дуже смачним.
Для приготування Дімляма найкраще брати баранину, хоча і яловичина сюди так само добре підійде. Добре таке блюдо готувати в казані. Вийде смачне м'ясо з овочами у власному соку.
- Картопля - 500 грам
- Оливкової олії (можна соняшникової) - 25 мілілітрів
- М'ясо - 500 грам
- Часнику - 2 зубчики
- Морква - 2 штуки
- Капусти - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Болгарських солодких перців - 2 штуки
1. В першу чергу промиваємо м'ясо, потім досить великими шматками його нарізаємо. У казан або з товстими стінами і дном каструлю викладаємо всі інгредієнти.
2. Очищаємо від лушпиння цибулю і півкільцями його нарізаємо. Викладаємо його на м'ясо. Заправляємо спеціями, посолити і поперчити.
3. Очищаємо моркву і нарізаємо її кружечками. На цибулю викладаємо шар моркви. Промиваємо помідори, кільцями їх нарізаємо і на шар моркви викладаємо. Товщиною півтора-два сантиметри нарізаємо кружечками баклажани, посипаємо трохи сіллю, промиваємо, обсушити, і викладаємо на помідори.
4. Крупно нарізаємо капусту і накриваємо зверху. Від шкірки очищаємо картоплю, ріжемо навпіл і викладаємо на капусту.
5. Потім шаром капусти накриваємо блюдо, стежимо, щоб все було герметично.
6. Щільно накриваємо казан кришкою, даємо закипіти і до мінімуму вогонь зменшуємо. Приблизно півтори-дві години тушкуємо. Потім знімаємо з вогню. Блюдо готово.