Рецепт Дімляма фото

Дімляма
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування страви «Дімляма». Приготувати Дімляма зовсім не складно, а виходить страва ситним, ароматним і дуже смачним.

Для приготування Дімляма найкраще брати баранину, хоча і яловичина сюди так само добре підійде. Добре таке блюдо готувати в казані. Вийде смачне м'ясо з овочами у власному соку.

  • Картопля - 500 грам
  • Оливкової олії (можна соняшникової) - 25 мілілітрів
  • М'ясо - 500 грам
  • Часнику - 2 зубчики
  • Морква - 2 штуки
  • Капусти - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Баклажан - 1 штука
  • Болгарських солодких перців - 2 штуки
дімляма - фото крок 1
1. В першу чергу промиваємо м'ясо, потім досить великими шматками його нарізаємо. У казан або з товстими стінами і дном каструлю викладаємо всі інгредієнти.
дімляма - фото крок 2
2. Очищаємо від лушпиння цибулю і півкільцями його нарізаємо. Викладаємо його на м'ясо. Заправляємо спеціями, посолити і поперчити.
дімляма - фото крок 3
3. Очищаємо моркву і нарізаємо її кружечками. На цибулю викладаємо шар моркви. Промиваємо помідори, кільцями їх нарізаємо і на шар моркви викладаємо. Товщиною півтора-два сантиметри нарізаємо кружечками баклажани, посипаємо трохи сіллю, промиваємо, обсушити, і викладаємо на помідори.
дімляма - фото крок 4
4. Крупно нарізаємо капусту і накриваємо зверху. Від шкірки очищаємо картоплю, ріжемо навпіл і викладаємо на капусту.
дімляма - фото крок 5
5. Потім шаром капусти накриваємо блюдо, стежимо, щоб все було герметично.
дімляма - фото крок 6
6. Щільно накриваємо казан кришкою, даємо закипіти і до мінімуму вогонь зменшуємо. Приблизно півтори-дві години тушкуємо. Потім знімаємо з вогню. Блюдо готово.

Схожі рецепти