Чилі капають
(покроковий рецепт з фото)
Чилі капають - відмінний вибір на День закоханих, для романтичної вечері або любителям десертів не тільки з полуничкою, але і з перчинкою. Для прикраси капкейков вам знадобляться маленькі чилі.
Це не просто капкейкі, а - справжній афродизіак! Ще один плюс - капкейкі з чилі ви приготуєте всього за півгодини. Так що, обов'язково спробуйте приготувати такі капкейкі будинку.
Отже, як приготувати капкейкі з чилі?
1. У мисці змішайте сухі інгредієнти - мука, коричневий цукор, ваніль, сіль, 20 г какао, порошок чилі і розпушувач.
2. В іншій мисці збийте рідкі інгредієнти - олія соняшникова, молоко, яблучний сидр.
3. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Гарненько перемішайте.
4. Приготуйте формочки для капкейков, вкладіть в них манжетікі або змастіть маслом. З 3/4 наповніть формочки з манжетікамі тестом.
5. Нагрейте духовку до 165 градусів. Форми з тістом поставте на деко і відправляйте в розігріту духовку на 20 хвилин.
6. Готові капкейкі залиште до охолодження.
7. Поки капкейкі остигають, приготуйте крем. Для цього збийте масло, 20 г какао, білий цукор, вершковий сир. Охолодіть в холодильнику.
8. Остигнули капкейкі прикрасьте кремом, зверху викладіть маленькі сушений чилі або тоненько наріжте свіжий перчик.
Капкейкі з чилі готові!
Приємного апетиту і гостро-солодких відчуттів!
- Борошно - 85 грам
- Коричневий цукор - 90 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Какао-порошок - 40 грам(20 г - в тесту, 20 г - в вершках)
- Чилі, порошок - 7 грам
- Розпушувач - 3 грами
- Молоко - 140 мілілітрів (можна використовувати соєве молоко зі смаком шоколаду)
- Яблучний сидр або оцет - 10 мілілітрів
- Вершкове масло - 80 грам (для крему)
- Цукор - 50 грам
- Вершковий сир - 60 грам (маскарпоне, завантажень, Філадельфія)
- Чилі - За смаком (один свіжий або маленькі за кількістю капкейков)
Отже, як приготувати капкейкі з чилі?
1. У мисці змішайте сухі інгредієнти - мука, коричневий цукор, ваніль, сіль, 20 г какао, порошок чилі і розпушувач.
2. В іншій мисці збийте рідкі інгредієнти - олія соняшникова, молоко, яблучний сидр.
3. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Гарненько перемішайте.
4. Приготуйте формочки для капкейков, вкладіть в них манжетікі або змастіть маслом. З 3/4 наповніть формочки з манжетікамі тестом.
5. Нагрейте духовку до 165 градусів. Форми з тістом поставте на деко і відправляйте в розігріту духовку на 20 хвилин.
6. Готові капкейкі залиште до охолодження.
7. Поки капкейкі остигають, приготуйте крем. Для цього збийте масло, 20 г какао, білий цукор, вершковий сир. Охолодіть в холодильнику.
8. Остигнули капкейкі прикрасьте кремом, зверху викладіть маленькі сушений чилі або тоненько наріжте свіжий перчик.
Капкейкі з чилі готові!
Приємного апетиту і гостро-солодких відчуттів!