Bulamik
(покроковий рецепт з фото)
Просте і ситне блюдо родом з Узбекистану обов'язково вам сподобається, адже тут все продукти нам добре знайомі. Сьогодні в нашому меню буламік - смачна каша, яка подається з фаршем.
Сьогодні я хочу поділитися з вами дуже цікавим рецептом і розповісти, як приготувати буламік - традиційне узбецьке блюдо. Воно дуже просте, але при цьому неймовірно смачне і ситне, адже воно складається з двох частин: перша - це ароматна і корисна кашка, а друга - пересмажений з цибулею фарш. Сполучені разом, ці інгредієнти дають приголомшливий результат, блюдо виходить відмінне, воно чудово підійде і на обід, і на вечерю. Так що обов'язково спробуйте цей простий рецепт буламіка, адже на його приготування у вас піде зовсім небагато часу.
- Зерно зернових - 250 грам (дрібного помелу)
- Фарш - 250-300 грам (яловичина або баранина )
- Молоко - 600-700 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам(50 г. - для подачі, 50 г. - в фарш)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зіра - - За смаком
- Перець гострий мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Бульйон - 2 Ст. Ложки
Кукурудзяну кашу висипаємо в каструльку і заливаємо холодним молоком, ставимо на повільний вогонь. Коли молоко закипить, додаємо сіль і варимо кашу до повної готовності.
У казані або сковороді з товстими стінками розтоплюємо 50 грам вершкового масла і обсмажуємо на ньому фарш разом з порізаним ріпчаста цибулею. Потім додаємо в фарш 2 столові ложки бульйону, посипаємо перцем і зирой, солимо, тушкуємо під закритою кришкою протягом півгодини.
Подавати буламік потрібно так: в глибоку миску накладаємо кашу, а поруч обсмажений фарш. Поливаємо буламік топленим маслом і посипаємо червоним меленим перцем, прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!