Рецепт Bulamik фото

Bulamik
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Фарш, Крупи
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Просте і ситне блюдо родом з Узбекистану обов'язково вам сподобається, адже тут все продукти нам добре знайомі. Сьогодні в нашому меню буламік - смачна каша, яка подається з фаршем.

Сьогодні я хочу поділитися з вами дуже цікавим рецептом і розповісти, як приготувати буламік - традиційне узбецьке блюдо. Воно дуже просте, але при цьому неймовірно смачне і ситне, адже воно складається з двох частин: перша - це ароматна і корисна кашка, а друга - пересмажений з цибулею фарш. Сполучені разом, ці інгредієнти дають приголомшливий результат, блюдо виходить відмінне, воно чудово підійде і на обід, і на вечерю. Так що обов'язково спробуйте цей простий рецепт буламіка, адже на його приготування у вас піде зовсім небагато часу.

  • Зерно зернових - 250 грам (дрібного помелу)
  • Фарш - 250-300 грам (яловичина або баранина )
  • Молоко - 600-700 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам(50 г. - для подачі, 50 г. - в фарш)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Зіра - - За смаком
  • Перець гострий мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Бульйон - 2 Ст. Ложки
Bulamik - фото крок 1
Кукурудзяну кашу висипаємо в каструльку і заливаємо холодним молоком, ставимо на повільний вогонь. Коли молоко закипить, додаємо сіль і варимо кашу до повної готовності.
Bulamik - фото крок 2
У казані або сковороді з товстими стінками розтоплюємо 50 грам вершкового масла і обсмажуємо на ньому фарш разом з порізаним ріпчаста цибулею. Потім додаємо в фарш 2 столові ложки бульйону, посипаємо перцем і зирой, солимо, тушкуємо під закритою кришкою протягом півгодини.
Bulamik - фото крок 3
Подавати буламік потрібно так: в глибоку миску накладаємо кашу, а поруч обсмажений фарш. Поливаємо буламік топленим маслом і посипаємо червоним меленим перцем, прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти