Рецепт Бастирма фото

Бастирма
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Яловичина , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

У кожного народу є блюдо, при приготуванні якого використовуються м'ясо і овочі і готується все в одній каструлі або казані. Ось і у кримських татар є таке ситне і смачну страву - бастирма.

Опис приготування:

Овочі та м'ясо відмінно доповнюють один одного в будь-якій страві, це знають всі. Ось і цей рецепт познайомить вас зі стравою татарської кухні, назва якого дослівно можна перекласти як"звалище" , адже в ньому м'ясо і овочі готуються разом в одному посуді, насичуються ароматами і смаками один одного. В результаті блюдо виходить дуже ситним і смачним. Хочете дізнатися, як приготувати бастирму? Читаємо і дивимося рецепт.

  • Яловичина - 500 грам (або баранина)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 5-6 штук
  • Помідор - 1-2 штук
  • Капуста - 500 грам
  • Топлене масло - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
  • Зіра - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Вода - 2 склянки
  • Зелень петрушки - 40 грам
бляшка - фото крок 1
У казані або товстостінній каструлі розігріваємо топлене масло, викладаємо м'ясо, нарізане на шматочки середнього розміру. Обсмажуємо до рум'янцю.
бляшка - фото крок 2
Цибуля харчування, нарізаний четвертькольцами. Перемішуємо і обсмажуємо з м'ясом до прозорості.
бляшка - фото крок 3
Морква нарізаємо на великі шматочки і додаємо до м'яса з цибулею. Солимо і обсмажуємо, часто помішуючи хвилин 10. Потім додамо всі спеції, перемішаємо і обсмажуємо ще хвилину-півтори.
бляшка - фото крок 4
Нарізаємо помідори і викладаємо шаром на м'ясо.
бляшка - фото крок 5
Очищену картоплю нарізаємо на 3-4 частини і викладаємо поверх помідорів.
бляшка - фото крок 6
Капусту розрізаємо на 5-6 великих часточок і викладаємо поверх картоплі.
бляшка - фото крок 7
На кожну скибочку капусти викладемо по шматочку вершкового масла, додамо гарячу воду. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності овочів.
бляшка - фото крок 8
Дрібно нарізаємо зелень петрушки. Викладаємо бастирму на блюдо.
бляшка - фото крок 9
Посипаємо петрушкою - і обідаємо!

Схожі рецепти