Бастирма
(покроковий рецепт з фото)
У кожного народу є блюдо, при приготуванні якого використовуються м'ясо і овочі і готується все в одній каструлі або казані. Ось і у кримських татар є таке ситне і смачну страву - бастирма.
Овочі та м'ясо відмінно доповнюють один одного в будь-якій страві, це знають всі. Ось і цей рецепт познайомить вас зі стравою татарської кухні, назва якого дослівно можна перекласти як "звалище", адже в ньому м'ясо і овочі готуються разом в одному посуді, насичуються ароматами і смаками один одного. В результаті блюдо виходить дуже ситним і смачним. Хочете дізнатися, як приготувати бастирму? Читаємо і дивимося рецепт.
- Яловичина - 500 грам (або баранина)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5-6 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Капуста - 500 грам
- Топлене масло - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Зіра - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Вода - 2 склянки
- Зелень петрушки - 40 грам

У казані або товстостінній каструлі розігріваємо топлене масло, викладаємо м'ясо, нарізане на шматочки середнього розміру. Обсмажуємо до рум'янцю.

Цибуля харчування, нарізаний четвертькольцами. Перемішуємо і обсмажуємо з м'ясом до прозорості.

Морква нарізаємо на великі шматочки і додаємо до м'яса з цибулею. Солимо і обсмажуємо, часто помішуючи хвилин 10. Потім додамо всі спеції, перемішаємо і обсмажуємо ще хвилину-півтори.

Нарізаємо помідори і викладаємо шаром на м'ясо.

Очищену картоплю нарізаємо на 3-4 частини і викладаємо поверх помідорів.

Капусту розрізаємо на 5-6 великих часточок і викладаємо поверх картоплі.

На кожну скибочку капусти викладемо по шматочку вершкового масла, додамо гарячу воду. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності овочів.

Дрібно нарізаємо зелень петрушки. Викладаємо бастирму на блюдо.

Посипаємо петрушкою - і обідаємо!