Аджика з яблуками і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування аджики існує маса, хтось любить більш гостру закуску, а комусь подавай солодку. В даному рецепті знайде компроміс, аджика з яблук і моркви виходить солодко-гострою!
Хочу поділиться простим рецептом приготування аджики з яблуками і помідорами. Закуска виходить в міру гостра, з легким солодкуватим присмаком. Її можна використовувати як соус до м'ясних страв або просто їсти замість салату, подаючи на стіл з гарнірами. Хай щастить!
- Помідори - 2, 5 кілограма
- Морква - 1 кілограм
- Яблука - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 200 грам
- Перець гострий - 2-3 штук
- Сіль - 0, 25 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет 3% - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
Підготуйте всі необхідні для приготування аджики інгредієнти. Ретельно промийте овочі та фрукти.
Болгарський перець очищаємо від насіння, обрізаємо плодоніжки, нарізаємо його шматочками.
Яблука очищаємо, розрізаємо кожне на 4 частини.
Нарізаємо часточками помідори.
Очищаємо часник.
Морква очищаємо і нарізаємо шматочками.
Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками.
Перекручуємо все овочі (крім часнику) і яблука за допомогою м'ясорубки. Змішуємо, ставимо варитися, додавши сіль, цукор і масло. Варимо 1 час, і відразу ж додаємо часник (його потрібно прокрутити через м'ясорубку) і оцет. Варимо ще 15 хвилин.
Розкладаємо гарячу аджику по стерилізованих банках, закриваємо кришками. Смачного!